sobota

PF 2017

Krásně proquiltovaný rok přeji. Jana

pondělí

Quiltované

Pravidelní čtenáři mého blogu vědí, že se učím quiltovat vzory podle Leah Day. Ano, učím, protože quiltování je potřeba se učit stále. Zkoušet různé vzory je velká škola a velká inspirace.
Už vím, že jednotlivé bloky spojím do deky, která bude sloužit jako vzorník. Bude užitečná nejen tím, že budu mít vzorník stále na očích, ale potřebuji i izolaci na dveře do komory. Pokud není místo na deku, dělá se třeba jako listy do šanonu. Když si vzory zkusíte a osaháte, je to jiné než jen koukat na obrázek a já jsem některé vzory hned použila na projekty, které jsem dělala. Nejen na deku, kterou ukážu třeba příště, ale i na drobné projekty.
Já vzory dělám na šlapacím stroji, některé se chystám šít i na rámu. Připomínám stránku na Facebooku, kterou jsem založila, kdyby se chtěl někdo přidat.
Vkládám vzory, jak pro začátečníky, tak pro pokročilejší, Do komentáře pak dávám jak vyquiltovaný vzor, tak i další výrobky, na které jsem vzor použila. A pokud se přidáte, tak budu ráda i za vaše fotokomentáře. Něco ze základů volného quiltování jsem sepsala TADY.

Dnes pár quiltovaných drobností. Všechny vzory Leah Day.










Krásně proquiltované dny přeji. Jana

sobota

Vánoční sruby

Prostírání v tradičních barvách a sruby. Prostírání jsem šila podle časopisu Quilter's World.

Opět je celé šité i prošité na šlapacích strojích, jen aplikaci jsem svěřila Bernině.











Krásné svátky přeji. Jana