čtvrtek

Šiju a peču

Sušenky už jsem tady několikrát ukazovala. Tentokrát jsem si nechala udělat svoje vykrajovátka. U dvou medvídků je to možné. Už mám šicí a ještě jsem si vymyslela patchworková. Než byla vykrajovátka hotová, tak jsem si k nim ušila jeden z bloků, které jsem si na vykrajovátka vymyslela. Churn Dash blok, nebo taky máselnice nebo francouzský klíč. Já jsem zvolila alternativní wonky variantu. U tohoto šití je trošku větší spotřeba než při klasickém bloku a nejde přesně spočítat. Nakonec to nějak dopadlo. Šila jsem tak, že sešívané čtverce jsem udělala větší oproti středovému a pak je seřízla na šikmo. Uměla bych si představit i deku, možná se do ní přes zimu pustím. Prošívala jsem s kráčející patkou a když mne přestane bavit vrchní barevná strana, můžu použít i zadní stranu. Prostírky jsou čtyři a každá je jiná kombinací látek. Materiál je popelín a šila jsem na šlapacích strojích Praff a Lada 105.



Prostírání mám, kafe si uvařím, zbývalo otestovat vykrajovátka na patchworkové sušenky. Jsou opravdu jednoduché na vykrajování a za chvilku je napečeno a není potřeba další zdobení. Samozřejmě kdyby někdo chtěl, může dozdobit.
Postup pečení nafocený nemám, ale vykrojím a hned zatlačím embosovací část přímo do vykrajobacího čtverce. Při vytlačování vzoru jsem se snažila tlačit na střed kde je vzor, abych si nezlomila kraje čtverečků, těsto je dost tuhé.

Jak se vykrajovátka vyrábí TADY.
Patchworková vykrajovátka budou i v nabídce obchodu U dvou medvídků. Měly by být o víkendu.



Přejí krásné léto. Jana

4 komentáře:

  1. No páni, to je spolupráce!!! Předpokládám, že po tomto článku se po nich jen zapráší:-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Vykrajovátka vypadají báječně, zkusila bych je na jeden druh perníčků. Já vždy pár jednoduchých tvarů zdobím jako patchwork, mám dárky pro kamarádky. Děkuji za typ. A jdu trénovat quiltování - alespoň na malých taštičkách.

    OdpovědětVymazat