Nabídka: Sušenky a vykrajovátka / Cookie cutter

Autorská vykrajovátka, včetně šicích motivů a motivů patchworku.

Pokud máte zájem o své vlastní vykrajovátko, logo nebo něco jiného, stačí napsat na jejich profil na Fleru nebo na Facebooku.

Dva medvídci jsou také na Etsy: TwoBearsCC

NOVÝ OBCHOD NAJDETE TAKÉ TADY: TwoBears (twobearscc.eu)


A protože se mne často ptáte na recept, tak tady jsou dvě varianty sušenek a těsto na perníčky. Já peču většinou špaldové a používám jen máslo. Krásně pak drží tvar. Při embosování musí být těsto vychlazené a nechávám odležet v lednici alespoň půl dne. Jednodušší tvary - packa, patchwork lze vykrojit a pak embosovat a tím i z obrysového tvaru vysunout. Složitější tvary je lépe nejdříve embosovat a poté teprve vykrojit. Když je plocha embosovací části velká, otiskněte embosovací díl do mouky. Ale ne do vrstvy, jen si rozetřu mouku na vál jako při podsypávání, aby nebyly stopy mouky na sušence.
Pokud chcete pracovat s dětmi a nebo začínáte s vykrajovátky, zkuste raději perníčky, nebo malinko uberte másla v sušenkách. Čím méně másla, tím méně se těsto roztéká při práci. Samozřejmě použijte jakýkoliv svůj recept, ale neměl by v něm být prášek do pečiva, vytlačovaný vzor se deformuje.
Přeji příjemné pečení.

Sušenky I.
350 g polohrubé mouky, 150 g práškového cukru, 130 g másla, 2 vejce, 1 vanilkový cukr.
Pro různé varianty přidat: kakao, skořici. (pozor kokos a hrubé přísady nejsou na embosované sušenky vhodné)

Sušenky II. (tak je dělám já)
150 g hladké mouky (já používám s označením T650), 200 špaldové tmavé mouky, 150 g práškového cukru, 130 g másla, 2 vejce, vanilka, lžička skořice, lžička jemně mleté pomerančové kůry

Perníčky 
300 g mletého cukru, 1 lžíce sody (čím méně, tím budou sušenky výraznější, takže opatrně se sodou a jinými kypřícími přípravky), 750 g hladké mouky
přidat: 4 rozkvedlaná vejce, 100 g tekoucího medu, 150 g rozpuštěného másla, perníkové koření 

Perníčky se žitnou moukou
2 vejce, 130 g cukru (dávám tmavý), 6 pol. lžic medu (fakt poctivé lžíce), 150 g žitné mouky, 350 g hladké mouky, perníkové koření, necelá lžička jedlé sody, 80 g rozpuštěného másla
Vejce, cukr a med třemev míse 15 minut, pak přidáme mouku se sodou a kořením, nakonec tuk.
 










Žádné komentáře:

Okomentovat



Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.