sobota

Kočičí deky

 V minulém příspěvku jsem Vás zvala na Sraz patchworkářek do Prostějova. Kdo se zúčastnil ví, že akce byla skvělá, vystavené deky krásné a inspirativní a  přijela jsem s krásnými dárky a materiálem ke tvoření. Pavli a Ludmilo, moc děkuji. A děkuji i za stromeček a krásný dárek od patchworkářek z Prostějova.

Jsem nesmírně ráda, že jsem se mohla zúčastnit. Strašně rychle to uteklo a moc mě potěšilo, že se tolik lidí přišlo podívat na šlapák a povídat si o quiltování na něm. Moc ráda jsem se s Vámi potkala a seznámila se se spoustou nových lidí. Díky, moc si toho vážím.

A protože jsem měla tu čest prošívat deky, které šily prostějovské patchworkářky z Vašich obrázků, tak zde přidávám i krátké video a odkaz na moje album, kde najdete právě tyto kočičičí deky, včetně některých návrhů.

Trochu technických parametrů. Deky mají něco přes metr na šířku a 1,40 na výšku. Jsou to deky televizní a zakrývají nohy. Ruce si mohou senioři zahřát v klokaní kapse, která je na dece a je podšitá měkkým fleece. V albu jsou v infu popisky čím jsem se inspirovala a jak jsem vyřešila prošití pod štuclem. Album najdete ZDE KLIK.
Kždá deka je prošítá jinak. Různé styl, různé bordury, celoplošné prošití, prošití do bloků. Prošívala jsem na rámu, ale i na stole.

NOVÉ TÉMA CHARITATIVNÍCH DEK jsou PTÁCI.

P.S. Jsem zcela oficiálně čestnou členkou spolku Prostějovských patchworkářek ♥

A ačkoli před akcí jsem tvrdila, že už je to poslední můj výjezd a už nikam žádný stroj netáhnu... tak kdo ví. jamala















P.S. Nemám žádnou fotku, nestíhala jsem, tak se omlouvám, nemůžu se o nic podělit. Tak přidávám fotku alespoň mého zázemí a stroje spolu s mou maličkostí. Autor fotografie: Elimon

Ještě jedna fotky, autora fotografie neznám.
Ještě velké poděkování mému manželovi, který mne se strojem dopravil na sraz i zpět a se vším mi pomohl.

3 komentáře:

  1. Včera jsem na vás myslela, sledovala fotky na FB. Ty kočičí deky jsou boží a kapsa je skvělý nápad. Letos jsem kočičky našít nestihla, i když v plánu to bylo. Snad zas příští rok s novým zadáním.

    OdpovědětVymazat
  2. Eva Schwarzová, Patchwork Prostějov, z.s.24. září 2023 v 8:12

    Milá Jani. Ještě velký dík za všechnu láskyplnou práci, kterou jsi pro nás udělala . Moc si toho vážíme. Jsme moc rády, že jsme tě také uvítaly coby čestnou členku našeho spolku.

    OdpovědětVymazat



Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.