neděle

Štítkový

O  štítcích na deky už jsem v některém příspěvku psala. Může na něm být věnování, jméno autora deky, rok zpracování. A protože mne baví vymýšlení štítků na deky stále víc, opět se k nim vracím.
Odhaduji, že své první deky jsem ušila někdy v roce 1997. K patchworku mne přivedla moje kamarádka Hanka (mimochodem nejpilnější komentátorka mých blogových příspěvků). Možná, kdybych dávala na deky štítky, věděla bych, kdy jsem je vlastně začala šít. Štítky jsem na deky začala dávat mnohem později. Nejdříve jsem je šila na stroji s ozdobnými stehy a abecedou. Až se zakoupením vyšívacího stroje mne začaly štítky opravdu bavit a při šití vymýšlím, jaký štítek se bude k dece hodit. Přijde mi, že deka opatřená štítkem je pak nějak osobnější.

 Tady jsem jen připsala text do hotového štítku.









Kytičky doplněné rámečkem a textem s věnováním.










Na přehoz na křeslo pro mého manžela ♥.







Na ragovou deku s kolečky.











Opět kytky doplněné rámečkem. Tak tahle deka ještě čeká na prošití.









Pro moji internetovou kamarádku na deku z látky s červenými a šedými kolečky.







A jsem moc ráda, že jsem mohla vyšít štítek pro Lilienku na její úžasnou deku pro maminku.

A tenhle je na moji poslední deku. Zkusila jsem ho vyšít jako aplikaci na další látku, kterou pak budu teprve našívat na deku.



Přeji pěkný den.

5 komentářů:

  1. deka s věnováním, to je krásný nápad!

    OdpovědětVymazat
  2. Já Ti touto cestou ,ještě jednou moc a moc děkuji. Snad tu deku došiju,aby se na ni ten krásný štítek vyjímal (mám rozešitou druhou, podobnou).
    Hezký den *Kvítko*

    OdpovědětVymazat
  3. jů, ty jich máš .... a máš pravdu, deka se štítkem je osobnější...

    OdpovědětVymazat
  4. I Ty jedna šibalko!
    Tvůj vyšitý štíteček potěší jak kvíteček.
    Pa Hana :o)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj.s každou šitou dekou si umiňuji,že ji opatřím štítkem,avšak v závěru šití ,mimochodem téměř vždy chvatném,od tohoto předsevzetí ustoupím a deku odevzdávám jen tak .Máš pravdu,že dílo a někdy docela pracné zůstává anonymní a je to škoda.Pokusím se na příští deku také nějaký štítek opatřit.Ahoj přeji hezké pracovní dny Libuše

    OdpovědětVymazat