sobota

Košilový podruhé

Svoji košilovou deku jsem pojala jako deku zakrývací. Dá se říct, že na zimu jsem vybavená. Mám med od Lenky, košilovou deku. Ještě nějaké ty vánoční ozdoby...
Základní bloky jsem obšívala dalším lemování a vzor jsem si vybrala na stránkách quilterscache.
Uvnitř je měkký vatelín připomínající fleece. Zadní strana je z teplejšího flanelu.






Že bude na dece svazování jsem věděla od začátku, jen jsem neměla přesný plán. A tak jsem nejdříve deku prošila ve švu kolem lemování  bloku.
TIP: Ideální je stůl pokud možno dostatečně široký umístěný v levém rohu, deka pak nepadá a práce je mnohem snadnější. Pomůže při prošívání přidat další stůl anebo žehlicí prkno snížené na výšku stolu. Prkno má oproti stolu tu výhodu, že deka po něm tolik neklouže. Samozřejmě látkový potah prkna je pak vhodnější než teflonový.




Po prošití přišlo na svazování v malých čtvercích lemování. Než jsem začala svazovat další části přemýšlela jsem jak využít zbytky košil. Úplně jsem zapomněla na knoflíky. Odstříhala jsem je a našila v rozích největších čtverců. Na další svazování zatím nedošlo a deku jsem olemovala.
Ruční prošití jsem přidala na hotovou deku. Zdála se mi holá a navíc stejně jsem neměla co prošívat.

A protože tohle byly moje jediné sekáčové košile bude nutné, abych začala opět navštěvovat sekáče. Jinak budu alespoň snít při žehlení manželových košil o další dece.


Pěkný den s košilemi

16 komentářů:

  1. Konečně.....už jsem myslela,že jsi nemocná:-))) !!!
    Opět bomba a bezva nápad se svazováním.
    Že bych Ti místo medu poslala nějakou košili :-D
    *Kvítko*

    OdpovědětVymazat
  2. ty košilové mají něco do sebe.

    OdpovědětVymazat
  3. To vypadá fantasticky! Škoda, že muž košile ještě nosí na zahradu a pak už nejsou téměř použitelné... asi je začnu nenápadně sbírat ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Deka z košil - jak skvělý nápad! s dovolením sdílím dál na facebooku...

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá naprosto skvěle!
    A ty knoflíčky!
    A ta kombinace barev!
    Vše dokonalé a krásné.
    Pa Hana

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Jani, tak jsem tajně doufala, že nám opět ukážeš, jak se ti něco nedaří.... a ona dnes na nás vykoukla taková nádherná deka! Úžasná a ještě s krásně sepsanými radami pro nás... Jak já to u tebe ráda čtu, přemýšlím si, učím se... Krásnou neděli. DanaK.

    OdpovědětVymazat
  7. Jééj, vyzerá to nádherne! Výborný nápad na recykláciu:))) Ika

    OdpovědětVymazat
  8. Ta je tedy špičková.....nádherná.....:-D To bude v zimě teplíčko....:-D

    OdpovědětVymazat
  9. Som v nemom úžase, krásna deka a všetky Tvoje príspevky sú tak skvelo premyslené, mala by si zvážiť vydanie nejakej knihy ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Jani, košilová deka je parádní, moc se mi líbí, taková country. Taky zrovna syslím modré a červené košile a když se zadaří i s pěknýma knoflíkama, radost je dvojnásobná, ale to určitě znáš. Krásné dny přeji :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, Jani - quilt je úžasný - a nápad s knihou z předcházejících příspěvků je skvělý! Přeji, ať se daří, Olina S.

    OdpovědětVymazat
  12. Úžasná deka, skvělá práce a opět postup, jak na to :o) Tak ráda sem chodím, vždy se dozvím něco nového.... Přeji hodně krásných nápadů a stálou chuť tvořit ;o)

    OdpovědětVymazat
  13. Jani jak tak koukám, mám těch košil nasyslených hodně málo. Tohle je bomba. A než já vypiplám děti abych měla čas šít, tak ty mi ještě ušiješ další tři košilové deky a já pak nebudu vědět kterou vybrat na tu svoji. Jsem se chystala opálit tu tvoji ragovku a ty tohle! To se dělá? :D Nevím která je hezčí

    OdpovědětVymazat
  14. To je teda nádhera. A už taky syslím košile. Přeju krásné babí léto. M.

    OdpovědětVymazat