sobota

Modrohnědá

I když nakonec dopadla docela dobře, moje předchozí deka nebyla pro mne to pravé ořechové. Určitě i proto, že jsem poprvé šila z látek z kolekce, tedy z balíčku, který mi přichystal někdo jiný.
A to mi nějak nesedělo i když jsem balíčkem byla nadšená.
Nedávno jsem se začetla do knihy Svěží patchwork. Knihu napsaly dvě autorky a mne uchvátily deky H. A. Krohg. Alespoň jednu (nebo dvě?) deky musím nutně zkusit.
Uchvátilo mne povídání o látkách a využití různých vzorů a struktur. O tom, že jednotlivé bloky nemusí být krásné, důležitý je celek. A hlavně  - dokonalost? Není nutná, protože bývá nudná.
To je ono, hrabat se ve zbytcích a postupně přidávat a ubírat a plácat dohromady tak trošku nesourodé materiály. Látky se kterými jsem začala, skončily opět ve skříni. Celý vývoj deky jsem pěkně fotila jenže díky focení našeho šíleného projektu - stavby kořenové čističky, se mi některé fotky přepsaly.  A tak mi moc obrázků nezbylo.

Vybírám látky

proužkuju

 a čtverečkuju
Na prošívání vybírám ze zásoby perlovek po babičce. Asi zkusím melírované.

Pokud možno klidné dny přeji. Jana

12 komentářů:

  1. Zaujala mě zásoba perlovek. Už jsem zvědavá na výsledek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani babička hodně vyšívala a já to tak jako ona neumím. Ona ta deka není tak efektní jako Krize, ale mám z ní nějak větší radost. J.

      Vymazat
  2. Krásné krabičky,také jich pár vlastním a moje mamka také...hodně vyšívala, já dříve také, teď už poskrovnu....

    OdpovědětVymazat
  3. Bezova a modra je nadherna kombinacia, zas to bude krásny kúsok ... a prezrad, co je to korenova cisticka? Popozerala som fotky, mas to teda perne... drzim palce, nech skoro nastane klud :) Inak jedna babovka sa uz zjedla cela :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem zvědavá na výsledek. Látky jsou moc pěkné.

    OdpovědětVymazat
  5. Uz sa tesim ,co za skvostik z toho vznikne Jani.....si sikulka, prajem Ti krasnu nedelu a nadherne tvorenie ....

    OdpovědětVymazat
  6. barvy látek jsou i moje gusto, těším se a závidím ti zásoby pperlovek, taky mi něco po prababičce zbylo, ale jsou jen bílé nebo krémové, ostatní stihla zpracovat, ale to je taky dobře, že si to využila sama, zdeninka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, raději bych byla, kdyby s nimi mohla vyšívat. Díky

      Vymazat
  7. Prohlédla jsem si drze tu stavbu okolo domu, mě už by asi kleplo...já , jak stárnu,hihihi, víc vyžaduju klid a z tohoto bych byla na hlavu...No, když jsme se na domku připojovali k "evropské" kanalizaci, tak pan Há se podhrabával pod silnici...jako tělem...a asi od té doby mám vyšší tlak...hihihi...Fuj,je mi špatně, jen na to vzpomenu. Ale zase, budete vyčištění...a podle evropy ...tak za to ty sedmikrásky stojí, ne ????? Ono to bude brzy zpátky, tráva, plevel,atd....Držím palce a ať tě nikdo neruší při šití tvých krásných a nápaditých výrobků...Hezký den Milada

    OdpovědětVymazat
  8. Knížku Svěží patchwork mám taky moc ráda, a už tuším, která deka tě inspirovala. Skvělá volba a ideální odreagování na takovou stavební pohromu. Přežij to v klidu :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Jsi tak pilná, nechápu jak to všechno stíháš. Tolik nádherných věcí tvoříš. Sbírka perlovek je super. Jitka

    OdpovědětVymazat
  10. Už vidím teď,že bude krásná. Ovšem ta kalamita okolo chaloupky......:(((
    Přeji pevné nervy
    *Kvítko*

    OdpovědětVymazat