pondělí

Zenové tangly nití a jedna riflová taška

V minulém příspěvku jsem zmínila, že zkušenosti z quiltění s Leah se mi budou hodit, abych pokročila v zentanglovém quiltění. Zentangly kreslené, ale především šité jsou pro mne určitě běh na dlouhou trať. Učím se klasické vzory, přenáším je do quiltované podoby a učím se.

Na obal na knihu jsem použila kamínky, proud (pírka), přesmyčku a paradox.
Kdo bych chtěl zkusit vzor paradox, tak já čerpala inspiraci TADY. Vzor jsem šila z ruky, bez pravítka, jen jsem měla nakreslené obrysové čáry.
Jak šít paradox s normální patkou a něco o zentangle šití TADY.
Quiltovala jsem na šlapací Ladě 77.






Další moje quiltovaná práce je taška z rifloviny. Quiltovala a šila jsem na šlapacím stroji Mundlos Original Victoria 260Z. Quiltovala jsem duální nití. Výplň Termolín 80 a na ucha jsem použila kůži. Myslím, že už se pomalu začínám těšit na léto a kožené sandály.





Přeji krásně proquiltované dny. Jana

9 komentářů:

  1. Taška je super, musím už konečně začít quiltovat :)

    OdpovědětVymazat
  2. To je tak krásné, až se mi tají dech...hezký den....Milada

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ta taška nemá chybu, moc se ti povedla. Dívám se jak si s tím vyhraješ i uvnitř, plno kapsiček a dvě barvičky no prostě paráda.
    Prosím jakou nití je to proquiltováno ?.... a dáváš tenkou výplň a spodní látku a pak znovu podšívku? (kvůli váhy tašky?).... a když všíváš zip tak ten proužek látky kolem vrchního okraje tašky nemáš prošitý skrz tašku(pod ušima)tak tady dumám jak to vlastně děláš ?
    a....... ach jo , tak jo už toho nechám :-)

    OdpovědětVymazat
  4. ... krásná práce, nádherná taška - dokonalá, moc pěkný obal.
    Pohodové dny
    Miluška

    OdpovědětVymazat
  5. Moc děkuji všem.
    Jani, nit je duální, je taková silnější a velmi pevná. Viděla jsem v Bellusu. Ano, dávám riflovinu, výplň (stačí termolín 60) a obyčejné nebělené plátno s nižší gramáží a ještě podšívku. Riflovina se dnes dá koupit odlehčená, křidýlka nohou být jen z plátna na spodní straně. Někdo quiltuje jen s vatelínem, já dělám klasický sendvič. Nevím, nezkoušela jsem. Jasně, že taška z rifloviny je těžší, ale babička říkala: Parádo trp. A na poslední dotaz neumím odpovědět. Nejsem si jistá, co máš na mysli. Nešiju podle žádných návodů, mám jednu 30 let starou učebnici pro šití galanterie, taková klasika. j.

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji za odpověď na moje dotazy. Mimochodem moje babička říkala totéž :-)
    Krásné dny Jani.

    OdpovědětVymazat
  7. Teda Janičko je to paráda, oči mám "vyvalená nas vrch hlavy" a odvahu to zkusit budu zřejmě sbírat dost dlouho :-) , J.Sirková

    OdpovědětVymazat