středa

Batůžkuju

Trošku zvláštní název, ale jo, je to tak.
Přes háčkované košíky jsem se dostala k původní myšlence. A tou bylo háčkovat ze zbytků tašky a batohy. Taška čeká na dokončení a přednost dostal batůžek. Zatím se rozhoduji, jak tašku dokončím. Když je řeč o dokončování, dalo mi na batohu zabrat.
Dno batůžku je 25 x 6 cm, výška těla 26 cm. Dno je vyztužené Penefolem, který jsem obšila plátnem a přišila ke dnu. Na ucha jsem použila pásky z umělé kůže, které jsem v létě nakoupila ve výprodeji. Největším zádrhelem se zdály být polokroužky, které jsem měla jen tři. Vyřešila jsem to kalhotovou sponkou a polokroužkem a vypadá to nakonec ještě lépe. Zapínání jsem podložila umělou kůží, aby dobře drželo. Podšívku batoh nemá, uvidím jestli budu přidělávat nebo ne. Jak je vidět na obrázcích, mám skvělé pomocníky. Jednak lehounké bambusové háčky, které jsem si pořídila a jsem s nimi nadšená. No a zase ta kočka. 
Zbytkové háčkovací projekty budu značit pod štítkem zbytkování, aby byly snadno dohledatelné, ráda bych pokračovala.





Další je můj první sáčkový batoh. Nebo vak na záda, nebo stahovací batoh - Drawstring Backpack.
Je šitý z rifloviny a podšila jsem ho zeleným plátnem, které tvoří i dutinku na stažení. 
Vyšila jsem na něm motiv Minecraftu.  Ráda bych poděkovala svojí kamarádce Marušce za radu s rozměry. Můj batoh má rozměr 32 x 39 cm. Je zkušební, musím si sehnat šňůrky, použila jsem prádelní šňůru.
https://makra-patchwork.blogspot.com/2018/01/notovy-batuzek.html#comment-form

Přeji krásně uháčkované dny. Jana

11 komentářů:

  1. Batůžky se povedly:_) Háčkovaný jsem ještě neviděla, musím uznat, že vypadá primovně:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc. Já tu myšlenku nosím v hlavě od léta. Jana

      Vymazat
  2. Nádhera. Zatím stále košíčkuju mezi šátkováním, stále je koho obdarovávat.
    Ale batoh je krásný, je to výzva.
    Nemám kůži, asi bych musela nějaké textilní popruhy, uvidíme.
    Díky za inspiraci.
    Krásné dny.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko, děkuji. Konečně jsem se k tomu od léta dostala. Na popruhu není kůže, ale jen umělý pásek. Uměla bych si představit i ušitý, nakombinovat s riflovinou (to musím zkusit) nebo s menšestr, dá se ledacos. Ať se daří. Jana

      Vymazat
  3. ... moc pěkné zbytkování a živý pomocník si to hodně užívá :-). Baťůžek je parádní, krásně "vymazlený". Já mám u háčkovaných nebo pletených věcí vždycky obavu, jak to dopadne po vyprání. Neumím odhadnout velikost. Pohodové dny Miluška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Miluško. No Sárušu to vyložené baví. Háčkované a pletené nejsou věčné. Jejich krása je možná pomíjivá, ale o to kouzelnější. Prát se musí opatrně. Jana

      Vymazat
  4. Jani, oba batůžky jsou tůze povedené. Ten háčkovaný je moc zajímavý. A nápad s kalhotovou sponou je super. Zdravím do Olomouce. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, děkuji moc. Mně nic jiného nezbylo, než vzít poklad z nějakého starého stroje a zamontovat ho do batohu. Taky moc zdravím. J.

      Vymazat
  5. Nádherný batôžtek, musím doma skontrolovať zbytky, aj u maminy, toto je inšpirácia a výzva zároveň. To je vážne krása.
    :)D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc. Já si to vlastně vymyslela, protože jsem zbytky dostala a byla to výzva vymyslet, kam s vlnou, která má nevhodnou barvu, která má nevhodnou sílu, mám tam mohéry, které samy o sobě nejsou skoro na nic ve zbytcích. Ať se daří- J.

      Vymazat
  6. Baťůžek je moc pěkný, já se trochu inspirovala a háčkovala košíčky

    OdpovědětVymazat