pondělí

O psech a Minecraftu

Mik je kluk, pro kterého šiju další Deku z lásky. Deka je s motivy pejsků, ale Mik rád hraje Minecraft, tak mi v balíčku přišly dva motivy Minecraftu a sedm pejsků. Přemýšlela jak to spojím dohromady a rozhodla jsem se propojit ta dvě odlišná témata. Nejdříve jsem dodělala osmého pejska. Poprvé jsem použila aplikace volným vyšíváním. Jsem nadšená a zároveň mne mrzí, že jsem aplikace volným šitím neobjevila už dávno.
Vlastně jsem se o ně začala zajímat až s vyšívacím strojem.

Štěně jsem si nakreslila podle návodu na internetu a vystřihla z jednoho kusu látky. Zatím si netroufám bez přilepení a obrázek jsem si k podkladové látce přilepila pavučinkou.
 Ještě v létě jsem si myslela, že toto se ovládat nenaučím.

Speciální vyšívací stroj má jistě výhody v ovládání šířky entlu kolenní pákou, ale vyšívání entlem je možné dělat i na jakémkoliv stroji, který má entl a je dobře seřízený.
Takto jsem zkusila dělat aplikace volným šitím na Bernině. Podavače ponořené, látku upnutou v rámečku a nastavený cik cak steh. Žádná patka, jen jehla. Na obrys 4 mm šířka, na detaily 2mm šířka. Hustotu pak určuji posouváním práce. Pokud zkoušíte vyšívat, určitě nezapomeňte na entl. Vyplněné plochy entlem jsou plastičtější a různé stehy udělají výšivku zajímavější a bude vzdušnější.

 Trošinku jsem bojovala s natočením rámečku, protože Adler má cik cak steh otočený o 90° a musím si vzor rychle v hlavě obrátit. Ale už si zvykám. Na Bernině aplikace sice nedělám, ale natočila jsem  alespoň ukázku a podělila se o nadšení z tohoto způsobu tvoření.
 
Takto vypadá hotová aplikace.

A ještě jak jsem spojila obrázky psů a Minecraftu - Minecraftovým vlkem a jméno jsem udělala ve stylu loga Minecraft. Jméno jsem opět vyšívala volnou výšivkou.
Krásný podzim přeji. Pady jamala

2 komentáře:

  1. Jani, Pady, Ty nám dáváš. To je nápadů, jak to jen vše stihnout a taky vyzkoušet. Posílám pozdrav na Moravu. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, děkuji ti moc. Jsem z aplikací nadšená, psy jsem udělala hned tři :-)).j.

      Vymazat



Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.