čtvrtek

Kazimír, Mína, Pavlínka, Adámek a medvídci

Kazimír. Tak to je medvěd. Medvěd maminčina kamaráda, jemuž jeho majitel vypral svetr a nějak to nevyšlo. Kazimíra jsem měla doma od léta a buď jsem zapomněla, nebo jsem neměla čas. Maminka nedávno prohlásila: A příště přijdeš s Kazimírem! Tak jsem sedla a oblíkla Kazimíra i na zimu. Jenom se trochu bojím, jestli si maminka to jeho jméno tak trochu nevymyslela, to ona tak občas dělá, a to K na svetru nebude nějaký problém.
 Kazimír v dílně. Fotka vznikla k založení mé nové stránky na Facebooku s názvem Dílna jamala. Sem ji dávám, protože ukazuje, čím se v Dílně právě zabývám.

Mína: Moje láska a stroj, který se u nás zabydlel před 30 lety a to už nebyl nový. Dvakrát se s námi stěhovala a za žádný nový průmyslový bych ji nevyměnila. Není elektronický, jen s obyčejným motorem. Takže žádné polohování jehly nebo regulace rychlosti. Spolu s Pavlínkou, o které se ještě zmíním, je v mojí dílně ve městě. Šily jsme spolu každoroční mikulášské botky do školky a letos je jich 94.

Přidávám i jednoduchý střih:
Sice mám i udělátka, ale většinou sáhnu po velké jehle, když potřebuji zažehlit proužek na poutka.


Pavlínka:  To je šlapací stroj - Minerva 126 a já ji přes léto schovám do skříňky, ale na zimu slouží jako trénovací stroj. Samozřejmě trénování volného quiltování. Protože to se musí pořád, není možné sednout jednou za čas ke stroji a dobře quiltovat. Navíc je to takové moje potěšení a radost.
Vzory Threaded Quilting Studio, spirály jsou podle Diane Gaudynski
Na trénování jsem použila starší vatelín obalený vlizelinem. Nevím k čemu to původně sloužilo, ale na tento účel je to super.


Adámek: To je šikovný kluk, pro kterého budu šít deku do projektu Deky z lásky. Tady jsou obrázky, které jsem na deku dostala. Zaujaly mne háčkované aplikace, skvělý nápad. Nějaké v budoucnu taky zkusím.
A jsem zase u medvěda. Tedy U dvou medvídků. Důvodem mého zakotvení ve městě je taková brigáda U dvou medvídků, protože jim pomáhám s tiskem vykrajovátek. Jejich obchůdek na Fleru je TADY. Taky si ohřeju svoji polívčičku, protože jsem navrhla patchworková vykrajovátka a spolu s šicími je najdete TADY.

TwoBeardsCC na Etsy

Jak vidíte, tak já makám na vánočních.
Přeji krásné dny. jamala
P.S. Do levého sloupečku jsem přidala opět odkaz na můj istagramový účet, který jsem si nějak odmazala. Tam jsou úplně nejaktuálnější fotky a taky to, co se na blogu třeba ani neobjeví.

6 komentářů:

  1. Moc se i tu líbí,děkuji s úctou!

    OdpovědětVymazat
  2. Nádhera Jamalko, jsi úžasná, co všechno dokážeš, ráda se koukám na Tvoje tvoření, jo a Kazimír, ten se má ♥ Hana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani děkuju moc. Nemám žádné oslňující vánoční šití, ale on byl nějak podzim a najednou vánoce! jamala

      Vymazat
  3. Pady, také sem moc ráda nakouknu. Posílám pozdrav. Marie

    OdpovědětVymazat
  4. Mně se tu taky líbí a Kazimír taky :)

    OdpovědětVymazat