pondělí

Co už umíme

V předchozích příspěvcích jsem psala o stránce na Facebooku, kde postupně vkládám vzory od Leah Day, které quiltujeme. Já si udělám závěs - vzorník a sešiji si svoje vyquiltované čtverečky.
Quiltuji na šlapací Ladě 77.

Chtěla jsem v mezičase udělat něco se vzorů, které už umíme a vznikly dva čtverce jako základ pro polštáře. Přišel čas zkusit také jiný stroj. Celý den jsem ladila krejčovský Mundlos Original Victoria. Je to stroj obří, vzdálenost od jehly 27 cm a tak se nemusím uskromňovat co se prostoru týká. Samozřejmě také šlapací, ale krejčovský stroj je opravdu chlapák, tak a na ušlapání je těžký. Má vysoké patky a sehnat quiltovací patku byl trochu problém. Pomáhala i Lenka z Nej Šicí Stroje a tak nakonec klapla patka ke stroji Janome. Sedí jen jeden nádstavec, ale quiltovat už se dá. Nakonec všechno klaplo a můžu ukázat, že ze vzorů, které jsem se naučila se už dá sestavit klidně i celý quilt.







 A ještě bych se chtěla pochlubit svojí první lodičkou. Je to Singer a lodička proto, že má podlouhlý člunek. Umí i quiltovat, ale jen jsem to zkusila. Problém je trošku v tom, že nemám náhradní cívky - tyčinky do člunku a mám jen jednu. Ale na šití to stačí.
 Krásně proquiltované dny přeji. Jana

4 komentáře:

  1. Jani, to je paráda! Moc tvoje quiltování obdivuju! lenkatrun

    OdpovědětVymazat
  2. Jani je to nádhera.
    Zkoušela jsem dva vzory - prošívání na koso a lístečky a jsem nadšená.
    Díky moc, za tvoje rady a také za FB. I když toho tam moc nepíšu, jsem tam a obdivuji :-)
    Zkouším quiltit s vámi, ale časově to nestíhám, ale chtěla bych ti napsat, že díky tobě mě to "chytlo" a budu dál zkoušet a trénovat.
    Přeji ti úspěšný nový rok, hodně zdraví, štěstí a radosti .
    Jana

    OdpovědětVymazat