sobota

Pozdní podzim

Letos jsem si neužila takový ten vybarvený podzim. Vlastně ani moc nebyl, počasí tomu moc nepřálo. Ale i tak je pro mne podzim tím nejhezčím obdobím roku. Šila jsem ale deku z lásky a moc podzimního šití jsem nestihla. I když ona i ta deka vlastně byla v podzimních barvách.
Bez něčeho malého podzimního bych ale nevydržela a tak jsem si alespoň vymyslela malá podkafíčka. Quiltovala jsem na Emilce, což je šlapací Lada 77.  Trošku se vymyká té běžné produkci a je krásně zdobená. Dostala jsem starou látací patku a začala jsem s ní quiltovat, přijde mi, že se k těm strojům hodí nejlépe. Na podkafíčka jsem použila Termonín 80 jako výplň, a nit bavlněnou melírovanou Mettler 50. Vzory lístků jsou podle Leah Day.





Když jsem doma, tak mám na šití šlapací Berninu 117 a šlapací Minervu 126 na quiltování. Na Minervu se mi hůř zvyká. Je ve skříňce a nevlezou se mi nohy. I tak se na ní snažím quiltovat.
A k mému zentangle. Viděla jsem nějaké video. Paní kreslila zentangle a na konci obrázek rozstříhala na malé kousíčky. Tak beru i svoje quiltování. Můžu si malovat a pak papír vyhodím. A tak beru i quiltování zentangle. Nemusí to být hned výrobek, nemusím vymýšlet projekty. Můžu si šít jen tak, pro radost. A tak to taky dělám. Jen tak. Pro ten "kreslící" relax.

Přeji krásné podzimní dny. Jana

11 komentářů:

  1. Podkafíčka jsou nádherná,nejen svým zpracováním, ale i vybarvením. Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc. No to je přesně ten případ, kdy jsou melírované nitě krásné. J.

      Vymazat
  2. Zrovna dnes jsem hrabala listí a ještě mě další hromady čekají:_))) Ale tvoje lístky mi vůůůbec nevadí, ba naopak:_)))

    OdpovědětVymazat
  3. Jani, ta lehkost a přesnost s jakou maluješ strojem mne neustále fascinuje. M.

    OdpovědětVymazat
  4. ... opět krásná práce, podkafíčka jsou nádherná. Pohodové dny Miluška.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc krásné !!! Ivana

    OdpovědětVymazat



Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.