čtvrtek

Na lodičce

Nesjíždím žádnou řeku, ani jsem se nevydala na moře. Moje lodička je úplně jiná. Je to stroj s lodičkovým člunkem. Moc ho u mne vidět není většinou je složený provětrala jsme ho jen dvakrát. Asi proto, že nemám kompletní navíjení a mám jen jednu tyčinku do člunku. Ale protože existují skvělé ženské, tak mám další na cestě ke mně. Jsem zvyklá pracovat spíš na těžších krejčovských strojích. Když jsem si vytáhla toto šití, tak to byl ještě větší relax než u většiny šlapacích strojů. Lodičkový člunek krásně klape a stroj se skvěle ovládá, co se šlapání týká. A tak nejsem přes svátky v dílně, ale šijeme si spolu v ložnici.

Video se trošku třepe, jednou rukou jsem natáčela. 
 A M. ten u toho zase opravuje. Toto je jeho koutek v ložnici. Já vím, měla by být asi na chalupě trošku jiná, možná víc romantická. U nás je plná strojů.
Vánoční pohodu jsem si nenechala vzít ani z zdobení stromečku. Máme letos krásný, velký a jako každoročně borovičku, které sluší i větší ozdoby. Tyto mne naučila Annabell. Zdobila jsem vlastně celý den, ale vůbec mi to nevadilo.

  Na zahradě jsme měli náletovou břízu, která musela pryč, aby nám nespadla na střechu. Schovala jsem si polínka a letos jsem si z ní konečně udělala anděly. 
 A po čtyřech letech jsem dokončila jeden takový malý quilt. Odkazy na návod přidám, až ho představím celý. Už mám prošito jen ještě musím olemovat. Na příští vánoce jako když najdu.
Pohodové dny přeji. jamala

4 komentáře:

  1. Jani, opět další zajímavý šicí stroj. Máš krásně nazdobeno. Trošku Ti závidím šikovného pana M. Do nového roku přeji hodně zdraví, štěstí a šicího i jiného tvoření. Moc se těším na Tvé nápady v barvení i quiltování. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, děkuji moc. Spoustu krásného tvoření i Tobě a hodně zdraví přeji. J.

      Vymazat
  2. Janka ja som dostala podobný stroj,nádherný,Singer na ručné točenie kolieskom,teda nie šľapací,je prenádherný a aj funkčný.Nikdy som nevidela tento lodičkový člnok...stroj sem tam vynecháva stehy,ale to mi neprekáža,pretože ho mám na pohladenie duše...keď sa na neho pozriem,tak vždy ma tá krása dostane...mám ho až zo Škódska,kde žije môj brat.Som rada,že som ho u Vás videla,obdivujem Vašu zbierku,prajem Vám veľa ďalších strojov a tvorivej inšpirácie.Leha

    OdpovědětVymazat
  3. Jani, ty jsi mě fakt rozesmála. 27. prosince dokončovat quilt na příští Vánoce... to nemá chybu!!!
    :)
    Jsi prostě nejlepší!!! ... a jak se tak dívám na to ostatní úžasné prošívání, tak vůbec nepřeháním...
    Pa pa Hana

    OdpovědětVymazat



Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.