sobota

Pozvánka Variabilní deka 2021

 Dnes bych Vás jen chtěla pozvat na jedno šití. Je to takové tajemné šití aneb Mystery Quilt. Je to tajemné šití i pro autorku návrhu, protože ani ona neví, jakou deku ušijete. Autorkou návrhu je Jitka Chumchalová a postup a další pokyny bude postupně zveřejněný na jejích stránkách. KLIK na její stránky, kde se všechno dočtete. Návod je zdarma. Na ušití první části máme ještě týden, než bude zveřejněna část druhá. Píšu máme, protože se chystám šít také a možná někoho nalákám. Deka je šitá rychlými postupy, dílky nejsou malé. Kdyby Vás vyděsila spotřeba materiálu, tak vzhledem k tomu, že ani autorka neví, jaký postup si vyberete, tak není možné spočítat přesně. Píšu o tom proto, že mne to také trochu zabrzdilo, protože nemám žádnou látku v takovém množství. Ale určitě zůstane a pokud zvolíte některé postupy u kterých zůstane větší "odpad", tak není problém ještě použít třeba na polštáře nebo rozšíření deky. Také je možné šít deku jako scrap nebo zvolit ladění barev od světlých po tmavší nebo naopak. Pro mne výzva, ale moc se těším. A ráda podpořím i českou autorku návrhu. Ještě nejsem rozhodnutá, co se postupujícího šití ukážu, tak i ty látky, které jsem vybrala berte jako ilustrační.


Ještě dodám, že flanelku už mám nastehovanou a budu ručně prošívat, tak to bude na delší dobu. A tak přidám ještě fotky, jak to chodí u nás doma. Je pár drobností, které jsem tady ještě neukázala, ale třeba někdy příště.

Žízeň ... a, ja, ja, ja, jaj
Žízeň ... a, ja, ja, ja, jaj
Žízeň ... a, ja, ja, ja, jaj
      Žízeň ... a, ja, ja, ja, jaj, jaj


Sousedčina kočka je akrobat. Chodí v noci k nám na zápraží. Má tam teplo a měkkou deku.
Zima se zeptala, co jsme dělaly s Vendulkou v létě. No přece chodily na louku na dobromysl.
Abychom si mohly upéct pizzu a panička udělat čaj na svoje neduhy.
Náš nejtěžší šlapací stroj, Lada 35. Máme jen hlavu, tak jsem M. přesvědčila, že ji musí nasadit do nějakého jiného stojanu. Stroj máme už nejméně tři roky, je to takový chudák, co byl určený na vyhození, protože ze stojanu někdo udělal stoleček. Problém bylo chybějící cívkové pouzdro, které je jiné než u domácích strojů, ale M. sehnal u jednoho opraváře. Ještě jsem na něm nešila, uvidíme.
A pracuji, a pracuji, a barvím, a barvím.

Krásné dny přeji. jamala

9 komentářů:

  1. Pady, je to pecka, co všechno stihneš. U Jitky jsem už dříve nakukovala, ale zarazilo mně to množství látky. Stále šiju ze zbytků. Ale zase mne láká ten dokonalý projekt. Tak uvidíme. Třeba jen mini deka.A ještě jednou dík za včerejší rady k pečení chleba. Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško klidně můžeš šít i ze zbytků. To není vůbec problém. Já jsem tu deku viděla a jak píši výše tam nejsou zas tak mlé díky. Já se vyhýbám šití podle návodu a společnému šití ale tohle mě láká protože každá deka může být opravdu hodně jiná. Je to velká výzva Moc by mě bavilo kdyby to šlo víc lidí. Navíc jsem chtěla šít tenhle typ deky, medailon. Hned ta první řada tak tam je vidět je jeden blok můžu už jít způsoben kdy mám velké prostřih, ale taky takže nemám žádný. A s tím je asi kalkulováno. Já.

      Vymazat
  2. Jani, včera jsem konečně došila (po třech letech, jsem ostuda) top deky. Tak že bych se vrhla na další? Jdu okouknout prví část návodu.

    OdpovědětVymazat
  3. Hani já mám hned od začátku jasno jaká bude první řada. Moc se na to těším, protože je to kreativní, navíc si kdykoliv můžu cokoli zaměnit a dělat si to podle sebecokoliv sama zaměnit. Já.

    OdpovědětVymazat
  4. Velice lákavé, Jamalko, ale obávám se, že v mém případě by to byla svébytná prokrastinace. Úplně mi stačí, jaké pastičky na odbočení z cesty si dokážu klást já sama. Ale budu si návody tisknout a třeba někdy se k nim dostanu. Teď ale pracuju současně na několika "stavech" a další už vážně nepotřebuju. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, jestli to vyznělo jako nátlak, tak vůbec ne. Já si to chci zkusit. Alespoň jednou. Jinak jsem zvyklá šít si spíše věci, které mám připravené dopředu. Mně to docela bodlo, potřebuju nějakou změnu, vybočení ze stereotypu a líbí se mi, že i když je to zpracovaný návod, tak si ho můžu uchopit po svém. Navíc pro mne velká výzva. Protože jsem už jeden medailon kdysi šila a nějak to nedopadlo. Jak mám šít přesně víc odlišných věcí, tak se už nechytám. Alenko, úplně v pohodě. J,

      Vymazat
  5. Velká výzva to tedy je, Jani. Asi to taky zkusím. A taky bude ze zbytků, možná taková jízda naslepo. Jsem zvědavá, jak to celé dopadne a hlavně, jestli vydržím.
    A ta flanelová, to je taky velká inspirace, jenže já nejsem takový rychlík. Ale to ruční prošívání měkoučkého flanelu, to bude potěšeníčko, že...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mne to určitě výzva je. Jsem někdy patla, i když to tak možná nevypadá. Prošívání? No baví!!! Díky moc Jana

      Vymazat
  6. Ahoj, Jani, na ten projekt jsem taky u Jitky nakukovala, už jsem prohlížela zásobu svých větších kusů. Asi se tedy k vám přidám. Už jsem kdysi šila s Jitkou a Švadlenkou deku a byla moc pěkná.

    OdpovědětVymazat



Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.