pátek

Variabilní deka

 Došila jsem svoje variabilní deka s Jitkou Nitkou. Návod je ještě ke stažení ZDE.

Mám deky dvě, protože jsem původně chtěla šít z jednobarevných látek. Jenže jak vznikal vzor, tak jsem pochopila, že můj záměr nemohu použít. Čekala jsem jak se to bude vyvíjet a na šití deky jsem vzala jiné látky. K dece, kterou jsem zde ukazovala napíšu jen, že jsem se držela původního návrhu, ale nedodržela jsem čtyři použité látky, protože jsem je neměla a občas jsem se do toho taky zapletla.

Druhou deku jsem dokončila sešitím do pruhů. Hořčicová je střed, ale chybí část třetí, ale dvakrát je část šestá. Deka je ušitá z krásných odstínů jednobarevných látek Stoff od Áji Votrubcové. 

Děkuji Jitce za zajímavý projekt. Myslím, že z návodu se dá čerpat i na další práce a co jsem už viděla hotové, tak vznikly krásné deky. 









Přeji všem krásné Velikonoce. jamala



9 komentářů:

  1. Jani, geniální nápad s jednobarevnými látkami do pruhů u variabilní deky, nádhera! A ta druhá se taky moc povedla. A ty zámečky ... Já čekám na 7. poslední díl, ta moje bude obří divočina ze zbytků, a to se chystám ji pak prošít ručně (to ale až někdy v zimě, teď bude zahrádka:-))
    Hezké Velikonoce,
    Stáňa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc. V tom mém konceptu to nešlo, tak jsem udělala pruhy. Tu druhou jsem začala šít jen tak, tak úplně mi nesedla, protože výběr látek jsem nijak neřešila. Uvidíme, co udělá prošití
      Hezké svátky. Jana

      Vymazat
  2. Jani, obě deky máš zase tak pěkné. A ta krásná kvítka i úroda. Přeji Ti pohodové Velikonoce. Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, děkuji moc. Ať ti krášně kyne chleba. Jana

      Vymazat
  3. Neviem, čo skôr obdivovať! Deky sú pre mňa vysoká škola zručnosti a kvety moja srdcová záležitosť. Veľkonočný kaktus -kvitne krásne,druhý kvet sa mi zdá ako kalanchoe ale nie som si istá. A pri poslednom tipujem na pomaranč alebo mandarínku? A ešte tam vidím saintpauliu. Iste majú kvietky dobré svetelné podmienky, keď sa im tak dobre darí.
    Jani,
    želám Vám krásne prežitie veľkonočných sviatkov, nech je Váš domov plný pokoja, srdcia Vašich blízkych nech sú naplnené láskou a porozumením.
    Marta♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, tipla jste to skvěle. Mandarinka má čtvrt století, musím ji příště vyfotit celou. Kytky byly u maminky, kde měla ideální podmínky. Mandarince musím najít nový domov. To mě bolí nejvíc, ale u nás by neuzrála a nemám na mi v zimě místo. Maminka měla velkou verandu, prosklenou a částečně temperovanou v zimě. Pokusím se udržet kalanchoe, jsou tři. Děkuji za krásné přání. Jana

      Vymazat