čtvrtek

Jolanka


Jolanka by se mohla jmenovat i tato deka.  Ale je to jméno její majitelky. Je tady s námi na světě už skoro celý týden a je to vnučka mé kamarádky. Tak tě tady na tom našem světě vítám a přeji ti šťastný život.
(Jolanka má šikovnou babičku a tak tohle je jen taková startovní).



Původní záměr byli medvídci jako základ a naaplikované balonky na borduru. Pak jsem si vybrala tento vzor v eletronickém časopise Quilter's World. Aplikované balonky jsem nakonec vyměnila za balonky quiltované.
Popis:
Deku tvoří devět čtverců 30x30 cm.  Vnitřní výplň je z bavlněného vatelínu. Deka sice není přehnaně nadýchaná, ale i po prošití zůstane krásně měkká.

Velké  díly a bordura jsou volně quiltované. Na borduře je vzor balonků. Jednotlivé bloky a velké čtverce jsou prošité ve stínu švu a doplněné svázáním deky. Knoflíčky by určitě udělaly větší parádu, ale pro miminko jsem raději zvolila obyčejné svazování.
Tip: při zkoušení quiltovaného vzoru si nejdříve kreslím jedním tahem na papír, se strojem to jde pak (skoro) samo

Jmenovka by měla být na každém větším patchworkovém výrobku, na dece určitě. Kdo deku vyrobil, kdy a pak třeba nějaké věnování. Stačí napsat třeba fixou na textil. Já jsem je vyšívala nejdříve na stroji, který umí abecedu. Vyšívací stroj má však více možností. Vytvořila jsem si nějaké cedulky do zásoby a měním jen text.









Přeji barevný den

4 komentáře:

  1. Piękny quilt, taki kolorowy. Podoba mi się:)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásná deka. Akorát nechápu, jak to může všechno tak perfektně sedět, špička ke špičce... tohle mi nikdy nešlo a nepůjde! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jolanka se na této krásné měkoučké dece už spokojeně s medvídky pelíškuje. Hodná a šikovná teto, moc děkujeme!
    Pa Hana

    OdpovědětVymazat



Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.