neděle

Dvě auta a Tomáš

Něco z čeho mám radost. Pro Deky z lásky jsem šila sice čtyři deky, ale obrázky jsem přispívala jen v začátcích projektu. A to jen strojovou výšivkou a to je spíš práce stroje než moje a nic jsem do toho nedala.
Při šití dek jsem si na obrázcích oblíbila křížkovou výšivku a aplikace. Křížkem jsem kdysi vyšívala, jenže nemám vhodné předlohy a do aplikací jsem musela sbírat odvahu.
První aplikovaný obrázek pro Deky z lásky jsem ušila do deky pro Davídka. Teď jsou to opět aplikace a to dvě auta pro Péťu. Kdyby jste to nepoznaly, jedno jsou hasiči a jedno autíčko vozí ovoce. Obrázky jsem si rozkreslila podle ilustrací v dětské knížce a všechno to aplikování mi zabralo skoro celý den. Už nemám pocit, že jsem se obrázkům nevěnovala dost. Nakonec jsem do nich zamotala i tu strojovou výšivku.
 
Dalším projektem pro Deky z lásky je polštářek pro Kubíčka (Péťův bratříček).
Zadání - modrý polštář s Mašinou Tomášem. Sice jsem použila strojovou výšivku, ale zase k ní jsem dělala polštářek, tedy celé dílko. A nejsem si jistá, jesli bych mašinku Tomáše zvládla dostatečně věrohodně jako aplikaci. Třeba příště.
Polštářek vám zatím celý neukážu, budu respektovat přání organizátorek (i když to není deka) a hotový představím až po předání. Tak alespoň malá ukázka.

A ještě ukázka z mojí krize, jak to Hanka pěkně nazvala.
O záměru šít deku z látek na aplikace jsem už psala. Jenže první díly mne vůbec nepotěšily. Je to nějaké ponuré, chce to něco barevnějšího.
Děkuji všem za milé komentáře a za podporu a přeji krásné dny. Jana

8 komentářů:

  1. autíčka i mašinka jsou povedené, to je asi tím, že ty nepovedené neumíš :-)

    OdpovědětVymazat
  2. autíčka jsou parádní ! Já dělám aplikace pro děti moooc ráda "o)
    Vyšivky máš nádherné

    OdpovědětVymazat
  3. Jani to tvoje tvoření pro děti je nedostižné :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jani, krásné obrázky a z tvé=ho povídání přímo čiši, s jakou láskou a nadšením to pro děti děláš!

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám taky radost, že Tvá krize pominula a tak krásně Ti to šije!
    Brm, brm, tydýt a šššš hů určitě udělají velkou radost i pánům klukům.
    Pa Hana :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jani,máš to vše moc pěkné, pečlivé...Tvoje obrázky jsou vymazlené a čiší z nich radost a láska, se kterou jistě byly tvořené. A tvoje čtverečkování se mi také moc líbí. Stále se chystám, že se budu opičit, ale nějak k tomu zatím nedošlo. ;-)Díky i za "tvé rohy". Měj se hezky a těším se na další krásné tvořeníčko. :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné Jani, kluci budou bez sebe!

    OdpovědětVymazat
  8. Milá Jano! Protože je svět malý, tak já jsem ty vaše nádherné aplikace o víkendu zapracovávala do deky pro Peťu. A byla radost na ně pohledět, na tu precizní práci!!!! Deka včera odcestovala k Dagmar, tak snad už brzy bude dělat radost tam, kde má. Lenka (Stínovlas)

    OdpovědětVymazat