neděle

Moje první háčkovaná deka

Dodělala jsem svoji první háčkovanou deku. Háčkování je koukám mnohem rychlejší než pletení a tak se mi zdá, že jsem si to nějak málo užila. 35 čtverečků 22,5 x 22,5 cm. Větší být ani nemohla i kdybych chtěla, došla mi bílá vlna. Velikost celé deky 122 x 156 cm. Vlnu jsem dostala, je to Loreta a nějaká neurčitelná příze s mohérem a k tomu teňoučká Lenka, kterou jsem dávala dvojitě a háčkovala jsem podle Praktické ženy. Čtverečky jsem spojovala krátkými sloupky a deku obháčkovala řadou dlouhých sloupků a řadou polosloupků. Jen deka se nechtěla moc fotit a barvy moc nevycházely.

Celkový pohled se tak moc nepovedl, tak alespoň pro představu.

A ještě s modelkou. Byly s ní trošičku problémy. Měla špinavé brýle, hrozné vlasy, strašné nohy...

A co bude další? Doplnila jsem zásoby na další deku. Pustila jsem se do chňapek z "dovolenkové" příze. No a taky jsem se přihlásila na háčkování želvy do klubu na Fleru. Zvířata mi nejdou, uvidím, zatím jsem ještě ani nevybrala vlnu.

Tuhle chňapku jsem háčkovala na dovolené z různých zbytků, které jsem si vzala sebou pro případné deštivé dny. Háčkovala jsem bez návodu podle obrázku, který jsem měla nevím od kdy uložený v počítači. Až po návratu jsem zjistila, že návod je volně na netu ke stažení.
Krásné dny s háčkem přeji. Jana

29 komentářů:

  1. Deka je nádherná!!! Krásné barvy!

    OdpovědětVymazat
  2. A co že se na focení deky nepovedlo? Mi přijde bezvadná. A fotka s modelkou a komentářem je vtipná:-)Krása!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na fotce je to trochu šišaté, ale hlavně mi nevycházejí barvy. Ve skutečnosti je to světlejší. Hromada fotek a nešlo to utrefit.

      Vymazat
  3. Deka je super a modelka moc fajn :)
    A máš krásný košíček na vlnu. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Košíček je z bazaru, už docela letitý. Hlavně se dobře převáží, je měkký a lehký. Když ho nezabere kočka, tak ho můžu používat. J.

      Vymazat
  4. Deka je moc krásná... Myslím, že i focení se povedlo. U chňapky je moc pěkný vzoreček,
    také ho mám někde uložený. Anny

    OdpovědětVymazat
  5. No, Jani, tak to bych nedala!!! Krásná deka a veliké dílo!! I chňapka je krásná!!

    OdpovědětVymazat
  6. Jani deka je moc pěkná!! ..a myslím ,že modelka maminka :-)) je jako všichni ostatní ..pořád se nám něco nezamlouvá ..tak jí vyřiď pozdravení a ,že příště se budeme zase těšit ♥

    OdpovědětVymazat
  7. Moc hezká deka a bude i hřát:-) Ráda bych věděla, jakou želvu tvoříte na klubu Fler. Mohla bych se případně připojit? Díky předem za odpověď. Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://www.fler.cz/fler-kluby?action=detail&id=5478 je to volně přístupný klub, nikoho tam neznám, jen jsem požádala o členství. Jana

      Vymazat
  8. Deka je super! A s modelkama...s nima jsou furt nějaké problémy... To buď ještě ráda, že nešňupá koks!... :o)))) Ale jinak je fajn..ta modelka :o) Podobnou mám taky po ruce:))

    OdpovědětVymazat
  9. Jani krása ... zasa štvorčeky a veru im to sekne :) drží palce na zvieratká :)

    OdpovědětVymazat
  10. Krásná deka, Jamalko. A modelka je zbytečně skromná, moc jí to sluší.
    Obávám se, že já se do takové deky nepustím, i když se mi tuze líbí. Jako dítě jsem uháčkovala z podobných čtverečků několik obřích přehozů na postel nebo sedačku, několik dospěláckých ponč a spoustu malinkých pro děti z děcáku, kde dělala máma, že mě háčkování fakt neláká. Ale podívám se ráda, to zas jo. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já zase háčkovala třícípé šátky. Takové ty obří přes ramena, tenkrát to frčelo. Od háčkování mne to stejně neodradilo. Ani nevím, proč jsem deku nikdy nedělala... Navíc je mi mnohem bližší než patchwork, i když se to možná nezdá. J.

      Vymazat
    2. A já zase nedělala šátky, Jamalko, to je zajímavé. :o) A s tím patchworkem jsme myslela, že to ej Tvá rdcová záležitost, šiješ tak krásně!
      Taky jsem háčkovala tašky a koberečky z nastříhaných punčocháčů, dělala jsi to taky? :o) A na panenky a tak vůbec, asi jsem si už své odháčkovala. :o)

      Vymazat
    3. Punčocháče nee. Já to měla s větším komfortem. V Podivíně, na jižní Moravě bydlela moje babička a tam se vyráběly takové prošívané látky na župany, strašně to trčelo. Ty odstřižené kraje jsme si nosily v pytlích a pak stříhaly - ta vrchní vrsta byla docela pružná. Z toho se háčkovaly tašky, koberečky, papuče. A hlavně bylo to krásně barevné!
      Ne že by mne patchwork nebavil, to bych to nešila. Ale spíš čtverečkování a tak se za patchworkářku rozhodně nepovažuju. Šiju to skoro dvacet let a vůbec se nevyvíjím!

      Vymazat
  11. MOc pěkná deka a modelce vyřiď, že jí to sluší ;)
    Já si taky na dovolenou do Itálie vzala jen háčkování, že zkusím "africké fialky" a doma z nich udělám polštáře a pokud mi to půjde, tak i tašku. V hlavě jsem lovila, jak vypadá rozkres, který jsem někam založila a když jsem se vrátila domů, tak jsem měla v trafice v deskách časopis Dekor a v něm byla taška s "fialek" i s rozkresem :D :D Měj se hezky... Dana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No však ta taška z Dekoru, ta teda je. Aspoň konečně vím, co jsou africké fialky. Jana

      Vymazat
  12. Krásná deka. Taky mám jednu rozháčkovanou. Je to bezva relax. J.

    OdpovědětVymazat
  13. Janicko, Ty si neskutocne sikovna, ta deka je uzasnaaaaaaaaaaaa aj babine to svedci.....len prezrad ci si na klucik alebo na baterky ak ano tak ake ??!! xi xi ...prajem Ti pekny dnik, musim sa aj ja uz nastartovat mam rozrobene resteiky, blocky pre deticky tak nech to odbuda ......ak budes mat cas pisni ako sa mas ....
    M.

    OdpovědětVymazat
  14. Krásná deka :-) A háčkování mi přijde taky rychlejší jak pletení. Pokud tedy nepletu šálu :-))) Ta je rychle.

    OdpovědětVymazat
  15. Nádherná deka....jsi šikovná holka....:-D

    OdpovědětVymazat
  16. Je opravdu nádherná, prosím, mohu někde získat návod? Děkuji pěkně a pozdravuji modelku - je úžasná!!!!! Děkuji Rady

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://praktickazena.kafe.cz/kreativni-publikace/detail/?id=5
      deka je v této publikaci
      Pozdravy modelce vyřídím Jana

      Vymazat