neděle

Staromilec moderní

Dnes začnu pohledem do dílny. Nešlo jinak, rodinka mých šicích strojů se rozrostla o Frantu a láska to byla na první pohled. Protože byl na seřízení, odzkoušet a nastěhovat jsem ho mohla až o víkendu. Je to stroj průmyslový i když je ještě šlapací, rameno 28 cm. Stehy jsou krásně rovné a na běžné šití a hrubší práci bude pomáhat Viktorce.

Deska po vyčištění pořádně prokoukla. 

 Porovnání velikosti s Ladou 77
 a ještě porovnání výšky patky s patkou např. na Minervu nebo Ladu
Jsem sice tak trošku staromilec, ale občas využívám i moderní stroje. Letos mi na velikonoční šití nezbývá nějak čas, ale zajícům jsem neodolala. Děkuji tímto Janě za krásný odkaz.
Návod za zajíčky TADY.
Já jsem si práci maličko zjednodušila a střih z návodu jsem převedla do vyšívacího stroje. Postup je stejný jako když jsem šila srdíčka.



Neměla jsem károvanou látku, tak jsem zkusila, co dům dal. Na šedé puntíkaté jsem místo mašličky použila bílý provázek. Tady jsou zajíci z vyšíváku.




Krásné jarní dny. Jana

4 komentáře:

  1. Rozkošní:-))))
    Gratuluji k "přírůstku" a pořádně Frantu prožeň:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Báječní ušáčci, taky ráda tímto způsobem používám vyšívák, je to mašinka k nezaplacení. Frantovi bude v takové společnosti velmi dobře. Ať dlouho slouží ke spokojenosti :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Jano! Máš stejnou Pfaffku jak já! Nedám na ní dopustit, je skvělá... což ty taky ! :-) Veronika Šl.

    OdpovědětVymazat
  4. Jani Franta je poriadny macek..urcite zastane tu hrubu pracu s prehladom ...a usiaci su nadherniiiiiiiiiiiiii aj ja som sa do nich pusitla a nasila ...pekne popoludnie a krasne siticko prajem ...
    Mirka

    OdpovědětVymazat