úterý

...a začala jsem zase quiltovat.

Pokud čas dovolí. V létě se mi nechtělo sedět v dílně a šila jsem venku, podzim byl ve znamení tisku listů a s výstavou v Brně jsem zjistila,  že mi quiltování vlastně chybí. Motivovala jsem se ještě nákupem melírovaných nití a vyzkoušela je.
Vzor jsem našla na YouTube kanálu Angely Walters. Základ by byl. Ustřihla jsem si riflovinu, vybrala nitě, ale potřebovala jsem něco víc netradičního než jen prošitou riflovinu. Tak jsem provedla ještě jednu změnu a přidala do vrstvy ještě jednu látku v barvě nití. Je to vlastně metoda reverzní aplikace, i když v mém případě jsem vystříhávala jen kolečka. Mám ještě jedny hodně barevné nitě, tak další bude barevnější a kolečka bych chtěla vybarvovat pastelkami.
Návod opět Angela Walters nebo video Man Sewing.
Šila a quiltovala jsem na šlapacím stroji Mundlos Original Victoria.

Tady se zastavím u patky. Není opravdu nutné, aby patka byla otevřená. Já ji používám docela zřídka. Na malém šlapáku jinou možnost vlastně nemám nebo quiltuju s látací patkou. Na na tomto větším, kdy používám patky z quiltovačky si mohu vybrat z několika nádstavců, ale patka je statická a nastavuje se její výška nad materiálem vždy podle síly quiltovaného sendviče.
Pokud quiltuju patchwork, tedy něco co je sešívané a top má pak různou tloušťku vrstev, tak používám patku "skákací" a uzavřenou. Každý si najde, co mu vyhovuje. Já střídám stroje i patky, nepoužívám striktně otevřenou, uzavřenou, plovoucí nebo skákací.
Další rady najdete na mé stránce o VOLNÉM QUILTOVÁNÍ.
 Takto to vypadalo před prostříháním, určitě udělám ještě jednu bez aplikací.

A ještě jedna menší z vyquiltovaných zásob. Velikost obdélníku před sešitím 21 x 28 cm. Omlouvám se za trošku mázlé foto, nestihla jsem přefotit a už je předaná.
 Quiltovala jsem i na rámu. Dělám další deku z lásky, jenže se mi nedaří. Rozbila se mi aretace na zadní trubce a nezbylo než z poloviny prošitou deku nějak našpendlit, sundat z rámu a rám opravit. Ale už mám hotovo a zbývá lemování.


 Bordura je z různě širokých proužků a takto vypadá prošitá z rubu. Opět inspirace Angelou Walters, tentokrát z knihy Shape by Shape.
 Advent si se Sárou opravdu užíváme:

Vatelín si oblíbila i Vendula. Na jeho využití má jiný názor než Sára a já:
Poklidný advent přeji. jamala

10 komentářů:

  1. Pady, Pady opět nádherné quiltování. Budu se muset polepšit. Nebo nakonec zamrznu u ručního prošívání s pocitem , že to stejně nedostanu pod patku. Přeji Ti krásný adventní čas. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, nemá cenu se nutit.Ruční je krásné a navíc deka zůstane měkkoučká. A přinejhorším až budu mít víc času, tak pošleš na prošití :-) j.

      Vymazat
    2. Jani, nad tou nabídkou se mi tají dech! To by musel bát moc krásný top, aby byl hoden jít pod stroj skvělé quilterky Pady J. Zdravím a těším se. M.

      Vymazat
    3. Ó Maruško, průměrná quilerka, je spousta lepších. Mně to jen baví, tak to tím nadšením nějak přebiju. Pady j.

      Vymazat
  2. wow...tak to už áno...obdivujem každú šikovnú ženu, ktorá vie šiť a ešte k tomu si vyrobiť aj podkladovú látku. Ja som totiž v tomto šití úplne ľavá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vaše práce je úžasná. Já musím zůstat u jehly. Zkoušela jsem všelicos, ale jehla je pro mne nejvíc. děkuji moc Pady jamala

      Vymazat
  3. Milá Pády, tohle quiltování, ať již s prostřihem nebo bez, mě opravdu dostalo. A hned šup šup, taštička z toho! Se z Tebe fakt picnu. :)
    Stále musím obdivovat ten steh, je nádherný. Takový můžu jen závidět, a to i když si konečně někdy zase nechám vyčistit a seštelovat stroje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, mě se taky moc líbí. Kolečka mne asi budou dlouho držet, protože už mám další nápady. S prostřihem, bez prostřihu, s intens pastelkama, a s úplně hodně barevnýma melírkama a se čtverečkama a recyklaci :-)) Pady j.

      Vymazat
  4. Ох! Як же гарно та професійно! Чудова ідея! Я спробую зробити щось подібне. Бажаю Вам успіху, пані Джамало!

    OdpovědětVymazat