středa

Prošívaný

O víkendu a v týdnu před tím jsem prošívala. Na rámu, s půlroční pauzou. Nejdříve dinosauří Deku z lásky a pak jsem chtěla na rámu na špendlit košilovou (TADY), ale hodně se třepila, tak jsem ji prošila také na rámu. Vzory jsem vybrala podle knihy Angely Walters a šila jsem volně z ruky, jen na obšití dlouhých čar u světlých pruhů jsem použila pravítko, ale jen s obyčejnou patkou. Původně jsem plánovala úplně jiné prošití, ale když už jsem stála nad dekou, tak to všechno padlo a dopadlo to jinak. A jsem hodně spokojená.
Nemám long, jen obyčejný rám se strojem Janome 1600 PQC.
Košilová deka z tatínkových košil je velká 200 x 150 cm. Výplň Waltherm 120, zadní strana jednobarevná bavlna. Nitě světle béžové a modrošedé Amann Isacord. Prošila jsem nejdříve světlé plochy a pak jsem se vrátila k tmavým.
Deku právě lemuju, ale moc se na ní nezmění, lem bude také modrý.



První byla na rámu dinosauří. Vzor podle Christiny Cameli. Trochu jsem s jeho použitím váhala, vzor je inspirovaný dřevem a já mám deku modrou. Zatím ji ukázat nemůžu, ale alespoň kousek prošívání. Deka je klasicky obrázková, ale nechtěla jsem prošívat v obrázcích, tak jsem zvolila celoploch a vynechámím dinosaurů a jiného vzoru na borduře.
Celá deka je velká 180 x 140 cm, výplň Waltherm 120.


A protože M. je geniální a udělal mi zásobárnu sněhu, tak můžu barvit i když u nás už sníh není. Všimněte si, že použil i moji cvičnou deku na izolaci zásobárny.



Něco z jeho dílny. Minule jsem ukázala destičky, kterými vylepší starou Ladu a už se to rýsuje.

Krásné dny. jamala

12 komentářů:

  1. Cože, vy máte zásobu sněhu !!!
    Tak si ho šetři, nééé že to spotřebuješ během jednoho víkendu :))
    M. je opravdu geniální !!!
    Pa Hana

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Tam je to špinavý. Uložil ho pod quilty čerstvý, když napadl. Je krásný a barví se s ním skvěle. J.

      Vymazat
  3. ... paráda, krásné prošívání. Košilová deka se mi moc líbí. Opět pečlivá práce. Sněhové batiky jsou parádní, tak ať Ti ta zásoba dlouho vydrží. Pohodové dny Miluška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miluško, děkuju moc. Hodně jsem přemýšlela o vzoru, měla jsem spoustu návrhů. Nakonec mi M. opravil ručky na rámu a prý zkus to. Tak jsem napla deku a na poslední chvíli jsem ji prošila tak, jak mne to zrovna napadlo. Všechny předchozí plány padly a já šila nakonec úplně jinak. Sněhu už moc nemám, ale jestli tam po dnešním teplém čtvrtku něco zůstalo, tak jistě ještě nabarvím. Jana

      Vymazat
  4. To vypadá skoro na Pana Dokonalého, mě ten můj podporuje taky maximálně, ale jen psychicky. Krásné jarni tvoření přeju. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc. Pan Dokonalý, když viděl, že nestíhám i barvit a dělám na dinosaurech, tak mi udělal tu zásobárnu. Do příštího sněhu už mám nabarveno dost a příští rok bude sofistikovanější zásobárna. Krásné jaro J.

      Vymazat
  5. Quilty jako vždycky úžasné! Sama se teď mořím s jednou mandalou, ale já to od ruky mám prostě šišaté... zásobárně sněhu se trošičku směju, my máme zásoby určitě do května, pokud nepřijde teplý liják, ale inspirovala jsi mne, ještě si něco obarvím do zásoby.... Krásné předjaří, Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, děkuju moc za pochvalu. Moc si toho vážím. U nás tolik sněhu zase není. Já bych měla jistě nabarveno dost, ale dělala jsem tu Deku z lásky a u toho jsem si nechtěla roztahovat barvy. A víkendy jsou krátké. Příště uděláme pořádnou zásobárnu. J.

      Vymazat
  6. Jak se říká, svůj k svému. Aneb jste oba nesmírně šikovní, vynalézaví, pracovití a krásní. :)
    Ten košilový quilt se nádnerný, Jamalko.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak zase zírám s otevřenou pusou. Jani, to je krása. A opět ty šikovné vychytávky pana M.! Se mi líbí. M.

    OdpovědětVymazat