čtvrtek

Sampler pokračování

V minulém příspěvku jsem psala o Sampleru o kamarádku a o tom, že jsem nakonec zvolila svoji cestu v šití na papír. Moje bloky jsou tedy namíchány z různých zdrojů. Kromě Sampleru pro kamarádku jsou zdrojem mých bloků stránky Quilterscache,  Wombat a občas různě sesbírané bloky. Návody jsou většinou volně dostupné, ale potřebovala jsem jinou velikost. Bloky jsem si rozkreslila v programu Quiltassistant. I o něm jsem psala v minulém příspěvku. 

Samozřejmě všechny bloky jsem šila na šlapacích strojích. A zkoušela jsem už šít venku na zápraží, i s pomocníky.  

Látky jsem zvolila jednobarevné a barvy jsou oblíbené mých kolegyň v práci a já je doplnila šedou. Moc se mi líbí i kombinace s bílou, ale šedá mi nakonec sedla k vybraným látkám líp a bude asi i praktičtější. S šedou už jsem ušila loni svoji Sněhulku, deku se sněhovou batikou. A plánuji další.

Moje podoba sampleru zatím není úplně jasná. Původně jsem chtěla ještě modernější vzhled, občas bloček a občas prázdnou plochu, zatím opravdu nevím. Pokud udělám dost bloků, bude rozložení spíš klasičtější. I když já bych nerada rozdělovala patchworkové šití na klasické a moderní. Nemám ráda kategorizaci typu ty šiješ klasiku nebo modernu. Šiju podle toho, koho chci dekou obdarovat a já spíš dávám přednost jednoduchému šití. 
Tyto bloky asi moc do konceptu jednoduchého šití nezapadají, ale každé období šití má nějaký význam. Ve spojejí s vlastním rozkreslováním mne to dokonce baví a možná bych mohla vyhrabat se skříní už asi 15 let rozešitou Farmářku. Tenkrát jsem totiž šití na papír odložila.






 Pomocníci:

Přeji krásné dny. jamala

6 komentářů:

  1. To je prostě nádhera! Jednobarevky jsou prima, když se to s nimi umí. A Ty umíš moc!

    OdpovědětVymazat
  2. Jani, krásnéééééééééééééé ! M.

    OdpovědětVymazat
  3. ... parádní bloky, moc se mi líbí. To se to šije, když pomocníci hlídají každý šev :-) Moc pěkné momentky a šití na zápraží je určitě velká pohoda. Miluška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miluško, děkuju moc. Zápraží se pomalu klube, dám foto. Zatím je stejně zima, tak jsem se zase stáhla do dílny. Krásné dny jamala

      Vymazat



Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.