úterý

Šití pro SONS

Zapojila jsem se do jednoho charitativního projektu. Více si můžete přečíst TADY.
Ještě to asi nebude všechno a něco přidám, čas je do konce prázdnin. Zatím jsem ušila kosmetické kabelky, protože si užívám svoji letní dílnu a svoje místo dostala i Lada, kterou používám na quiltování. Trošku jsem si musela zase zvyknout na lehčí stroj a jiný rytmus šlapání, ale nakonec jsem se nějak chytla. Vzory jsou z galerie Leah Day, Angely Walters (riflová kabelka), pírka podle výukových videí Moniky Kolejové. Všechny odkazy najdete na mojí stránce o volném quiltování.
Výplň je termolín 180, taštičky jsou podšité a podšívka je vyztužená tenkým vlizelínem. Quiltovala jsem melírovanými bavlněnými nitěmi, jen kabelka z umělé kůže je quiltovaná nitěmi Amann Isacord s použitím jehly na kůži.








Vybírala jsem si jehelníček do dílny - loňské dárky k narozeninám zase pohromadě.
Riflovinu a vůbec silné materiály na tašky hravě zvládne krejčovský stroj. Tento byl uzpůsobený vyloženě na hrubé šití a já se nebojím šít silnými nitěmi, které bych do obyčejného stroje nedala. Má své místo v dílně.
Všechny stroje v mojí letní dílně jsou šlapací.
Přeji krásné dny a všem bych přála i letní dílnu, je to úžasné šití. jamala

9 komentářů:

  1. Jani, když na mě tyhle taštičky ráno vykoukly na FB, říkala jsem si, že si Jana zase krásně hrála. Jen jsem netušila, že je uvidím i osobně a budu mít tu krásu v rukou:_) Předem za SONS děkujeme.

    OdpovědětVymazat
  2. Prostě nádhera, jenom mi nejde na rozum jak to všechno stíháš???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Libuško, no po pravdě, ani já ne :.)). Ale mám trpělivého muže a nechává mne, abych si dělala co chci. A navaří, protože já to prý neumím. J.

      Vymazat