pátek

Quiltování na zakázku

 👉 PROŠÍVÁNÍ (QUILTOVÁNÍ) NA ZAKÁZKU KLIK SEM👈

Prošívala jsem deku pro kamarádku a protože na můj rám byly vzory moc velké, rozhodla jsem se pro quiltování pod strojem. A protože deka je 240 x 220 cm velká, tak jsem zvolila ten největší stroj, který na quiltování mám. A to stroj šlapací, těžký krejčovský. Vymyslela jsem si, že budou přecházet různé vzory podle barev, ale myšlenku jsem během quiltování trochu upravila. Ale zhruba tak nějak to je. Musím se přiznat, že ke konci se mi pletly ruce i nohy a byly okamžiky, kdy jsem nebyla schopná zkoordinovat pohyb. Bolela mne i kolena. Nicméně už bych se zase do něčeho pustila.

Trochu mne to donutilo myslet na všechno to moje quiltování na šlapacím stroji.  Když jsem začínala byla dvě, tří videa na YouTube a neměla jsem se čeho chytit. Snila jsem o tom, že budu quiltovat deky, ale času bylo málo, dělala jsem menší projety. Pak přišel Tim Latimer, který vtrhl do quiltovacího světa se šlapákem. On a moje kamarádka Mines mi řekli, že můj směr je správný. Více bylo těch, kteří mne odrazovali. Nevím, kolik je quilterů na šlapáku, zdá se mi, že v poslední době trochu zájem opadl. Pokud někdo quiltujete na šlapacím stroji, určitě napište do komentáře. TADY je jedno z těch prvních videí, které se kdysi dávno stalo mým večerníčkem.

.






Ještě jsem neukázala jednu deku celou a protože už je na svém místě u kamarádky, tak tady je moje deka s názvem Horská louka. Připomíná mi štíty hor na loukami a tak jsem ji tak pojmenovala. Je celá ušitá i quiltovaná na šlapacím stroji.


Už jsem tady psala, že chystám nějaké povídání o patkách určených pro práci volným pohybem. Tady je pár patek, které mám. Snad se už konečně k nějakému povídání dostanu.
Krásné proquiltované dny přeji. Jana

7 komentářů:

  1. Deky jsou nááádherné. Prostě kdo umí, ten umí:-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Deky jsou krásně prošité obě, i když louka se mi líbí víc. Na velkou deku 2x2,4 m ani nemyslím, nevešla by se mi ani pod jeden z mych dvou strojů. A vlastně ani do pračky. Přeju stále hodně elánu do tvoření. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, Jituš. Při tom prošívání hodně záleží na použitém vatelínu. A pokud dělám pod strojem, tak podle toho zvolím i vzor prošití. To jsou kompromisy, které na rámu dělat nemusím. Ale na jsem zase na rámu omezená malým prostorem půjde ramenem. Ten velký přehoz se do pračky vleze. Vatelín je tenký, ale hlazený a ještě nastavovaný, tak s ním byla práce mnohem horší.

      Vymazat
  3. Deky jsou nádherné, obdivuji váš um. Iva

    OdpovědětVymazat
  4. .... je neuvěřitelné, co všechno ty dokážeš !!!????!!!!!! Nádhera!!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Obě deky jdou krásné, a v němém úžasu jsem shlédla video jak pán vyšívá na stroji "za krale klacka" / ale je krásný, ten stroj/ a jenom by mě zajímalo co je to za podložku která leží na stole pod látkou. Občas ušiju nějakou drobnost, ale na tohle bych si netroufla. Šlo by takhle prošívat i na normálním stroji elektr.?
    Zdravím Liběna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den. Prošívat (quitovat) lze i na elektrickém stroji a je to dokonce běžnější. Samozřejmě čím kvalitnější je stroj, tím lépe je možné na něm zvládnout i deku.
      Podložka slouží k lepšímu pohybu látky po stroji.
      Koukněte na moji stránku o quiltování, kde se dozvíte více.
      http://jamala-jamala.blogspot.com/p/jak-na-quiltovanioni-free-mot.html
      Také mám nějaká videa na svém YouTube kanálu:
      https://www.youtube.com/c/JanaMalan%C3%ADkov%C3%A1jamala/videos
      Jana

      Vymazat