pondělí

Košilový



Už dlouho sbírám odvahu pustit se do zpracování sekáčových košil. Původní myšlenku rag quiltu už jsem opustila a vybrala jsem si klasický vzor ze čtverců a obdélníků. Samozřejmě nejsem na to sama:
Zatím šijeme (já a Sára) základní bloky deky, které se dají šít zjednodušeně jako nine patch, ale výsledek nine patch nepřipomíná, takže disappearing nine patch. Návodů je na netu hodně, třeba tady nebo dětské deky. Já šila ze čtverců a obdélníků. Ještě nevím jestli podšiju fleecem nebo tenkým vatelínem a flanelem. Zatím nemám ani jedno, takže zatím se Sára může povalovat na rozešité dece.
Na flanel jsem si nevzpomněla ani při návštěvě Moravské Třebové a obchůdku poblíž zámku. Fotka se mi moc nepovedla, ale pro dokreslení atmosféry snad bude stačit:

Přejí pěkné dny

7 komentářů:

  1. Košulenky jsou moc pěkné, skvělé country, jsem zvědavá na konečný výsledek... Ovšem ten obchůdek v podzámčí a ty modrotisky!!! Nádhera!!! Tož na to jsem zvědavá už teď!
    Pa Hana :o)

    OdpovědětVymazat
  2. supr košile, bude supr deka:-))

    OdpovědětVymazat
  3. Bezva obchod,supr hrabák......:),ale ty prostory jsou úúúžasný,tak jako bude opět úžasná Tvoje další deka.Užívej si chaloupku a tvoření. Jo a Sárince by se určitě víc líbil fleec :))))))))))))
    *Kvítko*

    OdpovědětVymazat
  4. Teda ta bude, už se na tu deku těším. A modrotisky miluju

    OdpovědětVymazat
  5. Košile mě také lákají, ale když se najdou nové, lituju do nich střihnout, a většinou je věnuju na charitu. Ať si jich ještě někdo užije. A pak už stále obtížněji poznávám, zda to je bavlna. Byť to má štítek, že 100%, ale nevěřím tomu ani za mák. Hezký den, Malu.

    OdpovědětVymazat
  6. Konečně košile! Už jsem se začínala bát, že jsem jediná, kdo používá recyklovaný materiál. Jednou za měsíc je zde sekáč, prodávají kus za 20 Kč, to si nahrabu a odcházím s několika kusy. Ovšem najít bavlnu opravdu je problém, některé mají nemačkavou úpravu, ty neberu.

    OdpovědětVymazat
  7. Myslím, že nás sekáčomilů je víc. Určit materiál je někdy problém, ale už jsem se naučila, že pokud si nejsem 100% jistá tak neberu. Ale na sekačích už mám závislost, je to pro mne hotový adrenalín - co ulovím. Jsem specialista na německé košile, pěkný materiál a dobře se pářou.

    OdpovědětVymazat



Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.