pondělí

Modrá s hnědou

Snad každý potřebuje zvolnit nebo třeba dělat něco jiného. Já má ráda zimu a táhne mě to ven. Na sníh. Ale přece jenom něco málo zvládám. Inspirovala jsem se na internetu a začala šít srubovou deku. Kombinace modré s troškou hnědé.
Při tomhle šití nepoužívám žehličku. Naučila jsem se používat dřívko, kterým se dá pěkně šev pěkně "rozžehlit". Ze všech možností, které se na "zažehlení" švu používají, mi dřívko vyhovuje nejvíc.
A takto to vypadá u mne v dílně, když mám rozešito:
 Šicí stroj není dekorace, ale opravdu jej používám, Více fotografií je v tomto albu, ve kterém je odkaz na další videa.
Krásné dny přeji. Jana

8 komentářů:

  1. Deka bude pestrá a krásná! Mám ráda takovéto zužitkování zbytků. A tvá pracovna je i při práci dost uklizená, to já tu mám takový nepořádek, že se to ani fotit neodvážím:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Miluju scrapové deky, už podle těch bločků je vidět, že bude super! Některé z těch použitých látek mám taky, to mne vždycky potěší, když nějakou poznám :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jednou bych chtěla mít v zašívárně tak uklizeno - jako Ty máš rozkrámováno :-)))
    Deka bude super. Modrá to je barva moje♥

    OdpovědětVymazat
  4. Jó....pěkná bude Jani,barvičky jsou bezva:-)
    Hezký den,Jitka

    OdpovědětVymazat
  5. Moc krásná kombinace... dřevo, sníh, modrá obloha :)
    To bude parádní deka!
    Tebe ani ty lyže neutahají....
    Pa Hana

    OdpovědětVymazat
  6. ... deka bude parádní. Také jsem se naučila některé švy rozžehlovat bez žehličky. Pořídila jsem si plastové "udělátko", ale mám i to dřívko - jde to s ním dobře. Děkuji za náhled do tvé dílničky. Určitě se Ti dobře šije a hlavně máš skvělého pomocníka :-)
    Miluška

    OdpovědětVymazat
  7. Jani, deka bude nádherná. Miluji scrapové deky v řízené barevnosti. Moc se těším na pokračování. Tvá dílnička vypadá super, jen bych se bála, že si při šití sednu na pejska:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc děkuji. Zatím jsem toho moc neušila, mám toho ještě hodně před sebou. Dřívko mi přijde nejpřirozenější"žehlička". Taky proto, že mám vlastně dřevěný podklad (deska šicího stolu). Vendulka normálně leží na tom proutěném křesle a já jsem jí ho zabrala svými zbytky. Dílnu fotím moc ráda, hlavně proto, že já sama strašně ráda koukám druhým do jejich dílen a zkoumám každý špendlík na obrázku. Jana

    OdpovědětVymazat