pátek

Deka nebo podkafíčka?

O tom, že quiltím s Leah Day jsem psala v tomto příspěvku
Nafotila jsem pár čtverečků, protože nezahálím a pokračuji dál. A jestli to bude deka nebo jenom podkafíčka, tak to se uvidí. Já quiltuji na šlapacím stroji, což není samozřejmě podmínka. Budu ráda, když se k nám někdo přidá a opravdu nemusí na šlapáku.


A protože velikost se mi zdála velká na tolik čtverečků, tak jsem je trošku zmenšila a z prvního bločku jsem udělala podkafíčko.
Už v létě jsem natočila dvě krátká videa jak lemuji a nyní k tomu jedno doplňují, jelikož jsem měla reklamaci, prý chybí napojení pruhu. Můj způsob napojení jsem si vymyslela a je aplikovatelný jak na dvojité nebo jednoduché lemování, princip je vždy stejný.
Toto lemování, které je celé na stroji nepoužívám na deky. Deky lemuji ručně a pruh tedy našívám nejdříve z líce a v rubu zašívám ručně.
U strojového naopak. Lemovací pruh našívám z rubové strany a na líci prošívám na stroji. I když rubová strana nesmí pokulhávat a musí to být alespoň takové, jako na videu.


Krásně proquiltované dny přeji. Jana

2 komentáře:

  1. Teda Jani, ty musíš mít zlatou trpělivost. Čtverečkyy jsou krásné, deka z nich bude (jestli to teda bude deka) skvostná. Krásné podzimní dny, Ivana

    OdpovědětVymazat
  2. Paráda, Jamalko. ... Já prostě nestíhám, i kdybych se rozkrájela.

    OdpovědětVymazat