neděle

Deka pro Vojtíka

Před vánocemi jsem šila Deku pro Vojtíka pro Deky z lásky. Téma bylo Bob a Bobek a krteček a barevnost zeleno-modro-oranžová.
Přihlásila jsem se na čtyři obrázky, nakonec jedna švadlenka šít nemohla a tak jsem šila z šesti obrázků. Deka byla větší asi 180 x 140 cm. Quiltovala jsem na rámu a všechny vzory jsem šila podle Leah Day. Výplň hlazený vatelín 120. Jo a rožek bordury jsem šila na papír.
Tady je deka a pár fotek, jak vznikala.
Děkuji švadlenkám, které šily zbývající obrázky za skvělou inspiraci.























Krásné dny přeji. Jana

10 komentářů:

  1. Janičko, pááááni, to je nádhera. Ty jsi kouzelnice s jehlou a šicím strojem. M.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásna deka!!! Ani nemám slov!!!!

    OdpovědětVymazat
  3. ... šmankote, to je krásná deka, všechny deky, které ušiješ jsou moc pěkné a každá další se mi zdá krásnější. Úžasná práce, nádherně prošito a taky ten nápad jak poskládat obrázky - jsi prostě nejlepší!
    Pohodové zimní dny
    Miluška

    OdpovědětVymazat
  4. Nerada bych někoho urazila, ale někdy mi ty deky přijdou takové nesourodé, tato se moc povedla, navíc to quiltování, to je prostě luxus. Opravdu krásná, doufejme, že Vojtíkovi udělá velkou radost!

    OdpovědětVymazat
  5. Klobouk dolů, ty dokážeš tak úžasně zkombinovat různé bločky. Já jsem teď došila jednu pro DzL, ale moc jsem se s ní potrápila (výšivky + aplikace + šití na papír).Původně měla v plánu šít podle tebe, jakoby obraz, hodně aplikovat atd. Snad výsledek potěší, je to hodně divočina. Díky za inspiraci, alespoň mám cíl, jak se zlepšovat :))

    OdpovědětVymazat
  6. Naprosto dokonalá práce vás všech:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji moc všem, že jste se tu zastavily.
    Věrko, mě to nevadí,že je každý obrázek dělaný jinou technikou, naopak. Já si k tomu vymyslím příběh. A přesně takhle jsem radila jedné švadlence, která se nemohla smířit s tím, že má na dece a auta a noty. Že to nejde k sobě. Jeden obrázek do deky dokonce nechtěla dát. Napsala jsem jí, ať z toho udělá přednost. A protože je to holka šikovná, tak zrovna tenhle obrázek obšila jinak a tím jej povýšila na skvost v dece. Já se tím, že mám různé obrázky bavím. Nechávám si, pokud to jde, prostor a přihlásím se ještě i na ušití jména nebo nějakého dalšího obrázku, abych deku doladila.
    Zuzko, chápu. Nejsi sama s tímto názorem. Každý v tom vidí něco jiného. Já za tím nehledám dokonalé šití. Pro mne je to zábava, bavím se tím, že dostanu výzvu dát dohromady neslučitelné. A někdy to vyjde, někdy ne. Navíc blog, fotka... to jsou iluze. Na živo je všechno trošku jiné. Já každou deku žiju, dávám do ní kus sebe a minimálně měsíční období mého života. U této mi látky sponzorovala kamarádka a taky mi říkala: Krtek a Bob a Bobek?! Vždyť každé je jiná pohádka! Takže jsem původně chtěla oddělit ty dva příběhy právě těmi obrázky. Ale pak jsem usoudila, že mě to vlastně nevadí, tak proč by krtek nemohl mávat Bobovi s Bobkem. Kdyby se potkali, určitě by se spolu kamarádili.
    Všem pěkný den. Jana

    OdpovědětVymazat
  8. Jani, skládám velkou poklonu !!! Deka je nádherná, pohádková, moc se mi líbí.

    OdpovědětVymazat