neděle

Pexeso

CC - creative commons ČR

Na moje práce se vztahuje licence BY - SA Uveďte původ - Zachovejte licenci

Tento návod je můj autorský. Patrně někde bude stejný nebo podobný, nicméně tento jsem si vymyslela. 


Moje první pexeso mi dalo zabrat. Hlavně ta vyšívaná část. Chtěla jsem mít pexeso se svými obrázky, rodince na míru. Pustila jsem se do toho bez předchozích zkušeností a dnes vím, že velikosti bych upravovala jinak a rozhodně si upravím obrázky tak, aby se vyšívaly oba dva nejednou a ušetřím si navlékání nitě a upínání do rámečku. Už si připravuji další. Bude, stejně jako jablíčko, ze stránek Vyšívání Nej šicí stroje a výšivky si už chystám ve dvou variantách - holčičí a klučičí. No ještě barvy a tvary, je toho víc. V tomto vidím výhodu strojové výšivky, budu mít pexeso, jaké potřebuji.

Tento projekt je také z těch, které jsem odkládala a odkládala a pak jsem vyšívala jen na malém vyšíváku a šila současně. To nebyl dobrý nápad. Takže příště opravdu jinak, s pořádnou přípravou a sofistikovaně.

Když už jsem se tak zdržela při vyšívání, tak jsem chtěla co nejjednodušší dokončení. Obšití dokola a protočení jsem zamítla. Myslím, že bych se hodně zdržela otáčením a ručním zašíváním. Navíc lemování udělá parádu. 
Rozhodla jsem se pro založení spodní látky do líce a vymýšlela, jak na to.

PLNÁ VERZE NÁVODU KLIK SEM


Tip: pokud budete chtít tímto způsobem olemovat quiltované trénovací čtverečky, tak místo spodní látky stačí obyčejný nelepicí vlizelin. Je samozřejmě možné prošívat i s látkou, ale při hustém prošití by se lemování vlnilo.
Krásné poslední dny roku 2019 přeji. Pady jamala

Verze pro tisk printigfriendly

4 komentáře:

  1. Jsi - jako obvykle - tuze šikovná a nápaditá, Pády. A pro nás leňochy jsi hotový poklad! Co já už se od Tebe všechno naučila! A proto volám Jen tak dál! a ať Ti všechno v Novém roce jde ještě lépe než v tom starém. A hlavně ať Ti dobře slouží zdraví, milá Pády-Jamalko.

    OdpovědětVymazat
  2. ... paráda, krásné pexeso. Děkuji za sdílení videa i za cenné rady. Quiltování na bílé je nádherné.
    Pohodové dny a do nového roku všechno dobré. Miluška

    OdpovědětVymazat
  3. krásna práca, nápadité... Jamalka, ďakujem za inšpirácie, nápady a návody... zdravie, šťastie, lásku, pohodu a pokoj v duši prajem v budúcom i každom ďalšom roku💝

    OdpovědětVymazat



Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.