úterý

Puzzle

 Během šití koček jsem ušila jednu dětskou deku. Bloky jsem si opět vybrala v aplikaci Quilt Cat. Použila jsem barevné látky, které jsem koupila na šití Dek z lásky, ale látky by obrázky moc potlačily a  volaly po samostatném projektu. Deka je dárek pro kamarádku a v období módní šedé je asi trochu odvážný počin. Nicméně já si myslím, že děti mají být obklopené barvami a že je to dobré pro jejich zrak. Odvaha je jedna věc a seskládaná barevná divočina věc druhá. Zdálo se mi to opravdu hodně barevné, tak jsem nakonec přidala šedé dělení. Oříšek byl výběr prošívání. Celoplošné meandry s kolečky a hvězdičkami, nebo ve švu a zaoblit zapadající dílek jako by to bylo klasické puzzle. Nakonec jsem zvolila celoploch rovnými čarami. Není to nijak pravidelné, jak mi to přišlo pod jehlu. Je to alternativa pro ty, kdo neumí quiltovat. Jde vymyslet spousta druhů prošití i s kráčející patkou, jen je potřeba zapomenout na švy a být odvážnější. Na mne prošití ve švu často působí jako nedodělaná deka a přitom by stačilo doplnit pár ručními stehy nebo ještě jedním švem vedle švu. 

Velikost bloku 24 cm. Výplň hlazený vatelín 120 g a zadní strana flanel. 






Návrh deky v programu:


Neboj, já ti ty čtverečky pohlídám.

Lovím ve fotkách, co tady mám ještě a co jsem neukázala.
Kousek lesa.
Ramínko.
U videa s kočkami jsem odšívala druhý trojúhelník a tak jsem je trochu zarovávala.
A neukázala jsem bundu, kterou jsem šila kdysi před mnoha lety, kdy jsem o patchworku nic nevěděla. 


A také pokračuji s variabilní mystery dekou s Jitkou Chumchalovou 

Přeji krásné dny. Jana

12 komentářů:

  1. ... nádherná, veselá deka - dětem se bude moc líbit. No a ta zimní bunda, ta se Ti moc povedla - parádní, krásný kousek a jak píše Hanka, jedeš jako drak :-) Pohodové dny Miluška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miluško, děkuju moc. Někdy jsou dny, kdy je potřeba se ze všeho prostě vyšít, tak šiju. Děkuju moc. J.

      Vymazat
  2. Krásná nápaditá dětská deka, Jani, určitě se bude líbit. A to rovné prošití se k ní náramně hodí. Taky si myslím, že "prošití ve švu často působí jako nedodělaná deka, a přitom" stačí tak málo ... S mojí variabilní dekou se docela bavím, vypadá to, že se opičím, taky jsem si vybrala "zuby" :-))
    Moc zdravím, Stáňa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, slibuju, že už nebudu víc ukazovat, dokud ji nedošiju (variabilní deku :-)) S prošíváním je to takové začarované. Nedávno jsem někde radila, že alespoň obšít obrázky ručně a švadlenky mají pocit, že to pokazí a přitom je to naopak. Pro některé je šev jediná možná varianta. Toho svého rovného prošití jsem se trochu bála, ale sedlo to tam pěkně, jsem spokojená. Děkuji moc. Jana

      Vymazat
  3. Veselé barvy na pěkné puzzle dece. Bunda také vypadá zajímavě. I to šití mysterka s Jitkou lahodí oku. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, děkuju moc. Mystery mě baví moc, už přemýšlím, jak bych návod ještě využila. J.

      Vymazat
  4. Puzle focené na sněhu jsou moc pěkné👍 A bunda i manekýna jsou “kočky”👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Focení na sněhu jsem chytla už asi poslední, Ono je to vždycky paráda, všechno je pěkně čisté a dobré světlo. No manekýna je trochu přestárlá, ale co už. Děkuju moc. J.

      Vymazat
  5. Puzzle deka je úžasná ... a ešte ako rýchlo, veď ja mám pocit, že čo týždeň, to je u teba nová deka!!! :O

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, děkuju moc. No to byla superrychlovka. V poledne jsem začala a druhý den večer byla prošitá. Trochu mě děsila ta barevnost, ale jak se to dalo do bloků, tak se to zklidnilo. Dlouho jsem si s těmi látkami neuměla poradit. J.

      Vymazat