středa

Adventní střípky

 Aneb takové to, když Vám toho chci hodně říct a polovinu zapomenu. Musím přiznat, že na tyto rychlé informace jsou skvělé sociální sítě. No já vím, ale právě proto stále píšu blog. A tak dnes budu jen tak skládat takové střípky myšlenek, tipů a rad.

Střípek první. Komunikace s kamarádkou. To je pěkné. tvoje? Né, vždyť víš, že já TO nedělám. Ale mohla bys. No to máš vlastně pravdu. Mohla. 
Mohla a tak jsem si potrénovala po delší době pírka. 
Rychlý tip. Pokud máte možnost, stáhněte rychlost stroje. I když můžete regulovat rychlost stroje pedálem, tak na quiltování takových vzorů snížím rychlost.
Odkazy: Kde se učit pírka? Od těch nejlepších. Takže lekce v češtině a zdarma Monika Kolejová TADY.
Angela Walters - právě probíhá challenge (výzva) s novými videi ZDE . A ještě jedna skvělá dáma Karen McTavish a její moderní pojetí pírek TU.



 Střípek druhý. Doplnila jsem lekce o quiltování vlnkami o bonusový vzor (č.14) a také o jedno video. KLIK sem.

I já jsem vlnkovala. Je to Deka z lásky, takže ji ještě neukážu celou. Quiltovala jsem na stole, tedy pod strojem na Borbále. Výplň Jan L z Jilany 150g. Je to trochu silnější vatelín, ale díky jednoduchému prošití je deka měkká. Na to navazuje...



Střípek třetí. A tím byl dotaz v jedné skupině, jak prošívat deku s panely. Paní měla pocit, že když deku prošije, bude tvrdá. Vlastně se chtěla utvrdit v tom, že panely velikostí větší než A4 nemá prošívat.
Já myslím, že má. Deka bude měkká, když dobře vybereme vzor a použijeme správné nitě. Pro konečný výsledek jsou velmi důležité i nitě spodní. Já používám kvalitní velmi tenké, hladké nitě, většinou v barvě ecry. Na cívku se vejde více metrů a nit téměř vždy splyne s podkladem. Samozřejmě i ty vrchní nitě, látky a vatelín ovlivní výsledek. Ale neprošívat je prostě škoda, protože to snižuje životnost deky. Takže mi paní dala pěknou inspiraci do knížky. A bude kapitola nejen o tom jak prošívat obrázkové deky, ale jak prošívat třeba panely, které mají drobné detaily. Já tady teď přidávám jedno video, které jste už možná viděli, ale chci, aby tady bylo. Byla to taková rychlovka pro kamarádku, takové home video 😀. Jan L 120g z Jilany a košiloviny. Zadní strana plátno. Ukázka, že i docela hustě prošitá deka může být měkká.

Střípek čtvrtý. Klíčenky, kapsičky, nákupky, sluníčko, sníh.




Střípek pátý. Je mojí prosbou za útulky. Pokud se Vám můj blog líbí a moje návody a tipy, které jsou zcela zdarma, jsou Vám k užitku, tak můžete svoji spokojenost vyjádřit podporou útulků nebo přímo kočiček ZDE
Nebo podpořte útulky třeba TADY.
Já už jsem dárek dostala od (ne)známého dárce. Moni, děkuju, že jsi přispěla na zvířátka a já budu KOČKA ♥.

Dnes se slzami dojetí v očích. jamala 

6 komentářů:

  1. To je zase nášup inspirace a parádních projektů:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, děkuju moc. Vždy se snažím, aby měl příspěvek nějakou přidanou hodnotu. Těší mě, když vidím, že jsme někomu dala inspiraci. Že vidím, třeba na první pohled jednoduché, promyšlené prošívání. Moc mě to těší. J.

      Vymazat
  2. Hezké střípky a hlavně inspiritativní❄️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc. To jsem ráda, chtěla jsem alespoň malinkou inspiraci poslat do světa ♥. Krásné dny. Jana

      Vymazat
  3. Jak já se těším na tu knížku! a ta inspirativní videa si určitě večer doma pustím (v kanceláři si to netroufnu pst;-) Je fakt, že prošívání je vždycky výzva. Mně se moc osvědčilo hotovou věc vyfotit a pak na tabletu elektronickou tužkou čárat linie... Krásné adventní dny, opatruj se, E

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je to taky o tom že lidi prostě nechtějí prošívat jinak. Jako by se báli. Pěkný celoploch je lepší než nevyvážené prošívání. Ale samozřejmě i já si to kreslím a navrhuji. Určitě je to součástí dobrého prošití. Krásný advent i Tobě. Jana

      Vymazat



Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.