pondělí

Podzim

V úvodu bych se chtěla omluvit všem, kdo jste očekávali reportáž ze Srazu patchworkářek. Já se snažila odprezentovat stroj a tak nemám jedinou fotku. Také bych ráda poděkovala za komentáře k článku o Borbále. Takový článek mi hodně času, potěší každá reakce. 

Dnes jsem chtěla psát o podzimu a o tom, co jsem sem nedala, ale bylo by toho mnoho a nevím, zda v dnešní uspěchané době má smysl psát dlouhé články. A tak alespoň jedna moje zapomenutá hokkaidó a loučící se rehek. A kousek naší zahrady a jeden ze tří obyvatel.


Co je tedy nového nebo staronového a stojí za připomenutí. Založila jsem album vzorů ke kolečkovým šablonám. Album najdete ZDE. Pokud Vás album zajímá, tak nezapomeňte dát jeho sledování.

Další album, které stojí za připomenutí je album mých prací 2022 KLIK kam dávám na čem aktuálně pracuji a fotografie i s doplňujícím komentářem. Opět můžete album sledovat.
V levém sloupečku zde na blogu najdete odkaz na Facebook na Dílnu jamala, kde najdete také příspěvky z rozpracovaných projektů. Příspěvky jsou veřejné a viditelné i bez přihlašování na Facebook. A pokud používáte Facebook, tak budu ráda za případné hodnocení (recenze) mojí stránky. Moc mi to pomůže.

Další album, které bych připomněla je album zakázkového prošívání - KLIK. V popisce fotky najdete vždy informace k provedené práci. Děkuji paní Petře za dodatečnou reakci na moji práci. Velmi si toho vážím. 

Další album, které je trochu málo naplněné, protože jsem v létě málo barvila a nebo jsem to vůbec nevyfotila, je album s přírodním barvením KLIK SEM. Opět budu přidávat fotky a budu se snažit alespoň o komentáře, abych práci přiblížila případným zájemcům.
Samozřejmě aktualizuji stránku s dokončenými dekami 2022. Speciální poděkování patří Milušce. Za všechny komentáře v albu a krásný komentář k mojí šedé dece. Nesmírně mě potěšil, protože práce je dělaná na stole a to je proti rámu velký rozdíl. U nás není zvykem rozlišovat práci na stole a na rámu. Myslím, že na výstavách by to měla být samostatná kategorie a věřím, že k tomu jednou dojde. 

Protože se ukázal v poslední době populárním článek o rounech, tak jsem ho upravila a popsala rouna (vatelíny), která v současnosti používám KLIK TADY.


Něco aktuálního z mého tvoření:

Barvení čajem. Já myslím, že barvení čajem je v přírodním barvení docela opomíjené. Výšivka je z Embroidery Library a měla jsem ji vyšitou několik let na bílém plátně. Rozhodla jsem se plátno obarvit černým čajem. Použila jsem "druhák" tedy čaj už jednou použitý. Mořidlo netřeba, protože čaj je mořidlem sám sobě. Barvila jsem na kamnech při večerním přitápění. No a voda je nachytaná dešťová. Takže 100% ekologické a nezátěžové barvení.
Další moje práce je dokončený kobereček. Háčkovala jsem z chemlonu. Kobereček jsem mohla dokončit díky Alence, která mi poslala své přebytky chemlonu. Moje zásoby už byly na nule a takto mám zase z čeho pracovat. Já koberečky z chemlonu miluju, protože jsou praktické na údržbu. Tento barevný mě hodně bavil a evidentně baví i Sárušku. Není to klasická recyklace, na druhou stranu je to smysluplné využitý retro materiál.





Krásný podzim. Jana

6 komentářů:

  1. Lezarts
    Vzdávám hold, Tvé píle a umu!!!

    OdpovědětVymazat
  2. .........jako vždy....krásné i poučné psaní....díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, díky. Ráda bych v říjnu zase chvilku klasicky blogovala, nějak pravidelně. Uvidím, zda mi můj záměr vyjde.

      Vymazat