úterý

Větrníková

 Inspiraci k této dětské dece jsem našla na dnes již zrušeném Martingale Book.  Trochu jsem ji změnila a určila své vlastní rozměry. Zadání bylo pastelové barvy.

Výsledná velikost 120 x 140 cm. Zadní strana flanel, výplň Valtherm 120 g. Zvolila jsem Valtherm, protože deka je pro miminko a rouno má certifikát. Prošívala jsem na rámu Bernina s pravítky Bernina. Látky nejsou příliš kontrastní, tak aby vzor byl pěkně vidět, prošívala jsem tentokrát ve švu. Určitě by takové prošití bylo možné i s kráčející patkou, ale znamenalo by to docela dost točit dekou pod strojem. Věděla jsem od začátku, že budu takto prošívat a tak jsem tomu přizpůsobila i sešívání bloků. Na konci článku jsem přidala video, kde vysvětluji šití.
Oranžovou jsem zesvětlila a dozdobila tak, že jsem použila uzlíky. Návod KLIK. I když v tomto případě mají pouze funkci ozdobnou, nikoli funkční. Strohost prošití deky jsem zmírnila jemnou bordurou s "krajkou" z malých obloučků. 

Návrh deky jsem nakreslila v programu Quilt Assistant, který používám. Hlavně jsem chtěla vidět, jak bude deka vypadat barevně. O programech zdarma: KLIK SEM.

Deku jsme zařadila do svých dek prošívaných na zakázku ALBUM ZDE. Nabízím tedy i takový nebo podobný styl prošití Vaší deky. 





 
Návrh deky v programu Quilt Assistant
Na videu říkám v jedno místě čtverečku o obdélník, ale rozumíme si, že jo :)
Samozřejmě snadno lze šít v inch. Rozměry pak budou 4,5  a 2,5 inch.
Přidávám i odkaz na svůj návod jak na roztočené zámečky (to je ta kostička uprostřed o které ve videu mluvím): KLIK
Lem jsem přišila ručně z rubové strany. Už pěkně venku a moc se těším, že brzy budu venku opět i spávat. Vše k lemování KLIK SEM.
Pokud se Vám deka líbí, případně Vám článek něco přinesl, tak napište komentář. Nic Vás to nestojí a já alespoň vím, že můj čas nebyl vynaložen zbytečně . Děkuji moc.
Krásné dny přeji. jamala

10 komentářů:

  1. ... Jani, děkuji za článek a super video - pustila jsem si ho několikrát. Až teď jsem pochopila, jak funguje malířská páska na desce stroje - moc príma vychytávka. Pohodové dny Miluška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miluško, díky moc. Krepová páska je malý zázrak. J.

      Vymazat
  2. Už jsem dočetla a za chvilku si ještě pustím video:-))) Jako vždy parádní a inspirativní práce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A protože mě opět Google jakože nezná a odhlásil mě, tak přidávám podpis:-))) Hanka V.

      Vymazat
  3. Lezarts

    Malířská páska, dobrá pomůcka.
    Přeji hezké zahradní sny😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc. Já to někde psala, že jsem tuhle fintu objevila v jedné z mých prvních knížek o patchworku a držím se jí zuby nehty. J.

      Vymazat
  4. Jani, stále sleduji Tvé tvoření s otevřenou pusou. Těším se na další. Marie

    OdpovědětVymazat
  5. Člověk se stále učí, bezvadná vychytávka s malířskou páskou! Díky moc

    OdpovědětVymazat
  6. Jani, krásná dětská deka a prošívání. Manželovy malířské pásky taky používám. Jana M.

    OdpovědětVymazat