čtvrtek

Smyčky, jen smyčky

Dlouho jsem nic nequiltovala pod strojem a nijak mi to nechybělo. Najednou jsem dostala obrovskou chuť něco prošívat. Naštěstí jsem jeden top našla. O dece jsem psala TADY.
Občas se mi stane, že někdo napíše, že nequiltuje žádné složité vzory jako já. Vůbec nejsem zastáncem umění za každou cenu. Na užitkové dece není potřeba složitých vzorů. Když jsem vybírala vzor na tuto deku, tak jsem chtěla určitě celoploch a rozvolněný vzor. Quiltovala jsem na šlapacím stroji Mundlos Original Victoria. Celoplošný vzor jsem začala ve středové části a po větších blocích prošívala středovou část a pak dokola. Deka je přibližně 175 x 135 cm veliká a výplň jsem použila Termolin 120. Jak na volné quiltování TADY.







Deku jsem prošila za jeden den a hledala jsem nějaký jednoduchý projekt, ve kterém bych využila vzorované látky, které mi stále ještě zbyly. Stále jsem měla chuť ještě něco prošívat. Nápad, který by byl alespoň tak dobrý jako tato deka, nikde. A nakonec jsem se pustila do něčeho jiného. Deka by se mohla jmenovat Jakjsemhledalanávodnajednoduchoudekuzkytičkovýchlátek a začala se rodit zbytková deka. No nevím, jak si na tomto poradím s prošíváním. Uvidíme, jestli to vůbec dám a v jaké podobě. Bloků mám naplánováno, no hodně, když to počítám. Možná v mezičase vznikne nějaká ta úplně jednoduchá deka. 

Krásné dny. jamala

12 komentářů:

  1. To bude krásná zbytková deka (s perfektním názvem).
    Moc se mi tvé prošívání líbí, tohle patří mezi mé oblébené - klička-smyčka-kytička (nebo srdce, list,...)-to je zase můj pracovní název:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, myslím, že takové quiltování bohatě stačí. Jednak v některých případech není moc vidět, jak je vlastně deka quiltovaná. A naopak někdy quitlování přebíjí původní záměr a nehodí se vůbec. Takže i proto jsem volila něco nenápadného. Díky moc.

      Vymazat
  2. ... krásný quilt, moc pěkné prošití a bloky do zbytkové deky - to je paráda. Ráda se kochám Tvými barevnými kombinacemi a i díky tomu jsem začala používat na sjednocení zbytkových bloků třeba světle šedivou látku, původně určenou na zádíčka :-) A ještě Ti, Jani, musím poděkovat za odkaz na Bluprint a videokurzy Christiny Cameli - je to úžasná dáma. Ještě jsem neviděla všechna dostupná videa, ale čas je prodloužen do 16.4. :-) Děkuji. Pohodové, klidné a zdravé nejen sváteční dny Miluška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miluško děkuji za upozornění, vím o tom. Ale nějak jsem nestihla napsat edit příspěvku. Přidám. Cameli je moje oblíbená autorka a její kurz je jeden z těch naprosto nabitých informacemi, což se o některých říct nedá. Já ani tak nestíhám všechny kurzy. Ale zase kdybych některý potřebovala, tak si ho koupím. Kurzy a knížky Christiny Cameli za to opravdu stojí. Ale jsou tam i jiné skvělé věci - háčkování, tkaní. Jdu na ten edit. Krásné svátky přeji. Jana

      Vymazat
  3. Jani, požehnané veľkonočné sviatky,plné milosti a nádeje z Kristovho zmŕtvychvstania.Pokoj vašej mysli a krásu všedným dňom praje
    Marta♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, požehnané svátky i Vám. Děkuji moc. Jana

      Vymazat
  4. Ach Jani, máš to opět tak nádherné, všechno ! Přeji klidné prožití velikonočních svátků. M.

    OdpovědětVymazat
  5. To prošití je krása. Jednoduchá a praktická krása. Takto to má vypadat... díky za pokochání oka. A "jednoduché" bloky, co na to říct. U tebe jednoduché a někdo na to kouká jako já a říká si, oooou :D M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pochvala od profi quilterky, to je velká pochvala. Jednoduché není tvoje šití, tohle jednoduché je. Jenom se bojím, co na to stroj pro prošívání. j.

      Vymazat
  6. Že deka bude krásná, to jsem věděla. Mám ráda jednoduché, geometrické vzory. Ale to prošití jí zase povýšilo o kousek výš, než jsem čekala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, děkuju. Prošití je na mě trochu moc nunu. Ale k dece se snad hodí. Marně hledám další takový jednoduchý vzor, asi nakonec sáhnu po stejném jako jsi dělala na té modré dece. Je jeden z nejlepších. J.

      Vymazat