čtvrtek

RH

 Vymýšlet názvy příspěvků je někdy dost náročné. Dnes mě jich napadlo hned několik. Budu ale psát především o velkém odhodlání a postupném zdolávání hory s názvem Ashford Riggid Heddle. Aneb stav s pevným listem koupený v Dalinu.

Vánoční dárek visel na zdi víc jak rok a neměla jsem dost odvahy se do tkaní pustit. Nebo tu správnou chuť a motivaci. Protože čekám na vatelín, tak quiltování jsem odložila a nenápadně jsem začala obcházet stav. Není to moje první tkaní, ale první tkaní na tomto stavu. Kdysi jsem dělávala na gobelínovém stavu, také jsem tkala malé projekty čepice nebo části tašek.

Tady jsou moje tři dny tkaní na listovém stavu. Šla jsem do toho po hlavě a ani jsem se neobtěžovala si vyrobit zkušební vzorek.

Den první a úplně první práce. 


Den druhý. Na jedné osnově vznikly dva kousky. Jeden ze stejné příze, v druhém jsem použila natrhané proužky černého flanelu v kombinaci s vlnou.




Den třetí a prohodila jsem barevnost. Osnova v černé barvě,  dva druhy vlny a opět flanel trhaný na proužky. Neměla jsem vhodnou černou na osnovu, tak mi to dalo zabrat, protože vlna hodně pružila. 




Pak jsem se bavila ještě malými věcmi a recyklací. Při úklidu jsem objevila výlisky koleček a vytáhla jsem zatkávačku. Byl to takový rychloprojekt na velikonoční odpoledne.

Ještě než přišlo ochlazení, tak jsem stihla na zápraží uháčkovat nějaké košíky. Materiál - zbytky krepů, trhané na přoužky.


Přeji krásně utkané dny. jamala

8 komentářů:

  1. Jani já se tak těším, mám objednáno a ještě jednou děkuji za rady. Zdenka

    OdpovědětVymazat
  2. Kolik máš párů rukou?
    Nádherné výrobky👍👍👍

    OdpovědětVymazat
  3. ... Jani, to je nádhera. Na co sáhneš, to se Ti daří. Krásné výrobky - myslím, že se takové tkané prostírky/běhouny/koberečky prodávaly v Krásné jizbě na "Zelňáku" v Brně - luxusní kousky. Pohodové jarní dny Miluška

    OdpovědětVymazat
  4. Milá Jano, Vy jste naprosto neuvěřitelně šikovná, zdatná a kreativní. Já sama na ruce nic moc, kdysi dávno jsem upletla pár svetrů. Ale sem se chodím koukat a číst si o tom, jaké to je, když to někdo UMÍ. Krásný den Vám přeji, Marie

    OdpovědětVymazat
  5. Jani, jsi moc šikovná. Skvěle kreativní žena. Háčkování a zatkávání jsem u Tebe viděla, ale to tkaní, to je zase bomba. Hezky podvečer přeje Marie.

    OdpovědětVymazat
  6. Milá Janka, je super tešiť sa na vaše práce. Nikdy neviem,s čím prekvapíte!Dnes je to tkanie na malých krosnách,priznám sa, že som také ešte nevidela.Krásna práca! Ste všestranne nadaná a šikovná na ručné práce. A tiež vám nechýba vytrvalosť. Máte môj obdiv! Manželova mama tkala tiež domáce - u nás sa im hovorí "pokrovce" na dlážku, a tiež plátno na utierky.Ale robila to na veľkých krosnách/stave/.
    "Dar nemá cenu, keď sa ukáže, že darca z lásky nedával" /Shakespeare(
    Jani, želám pekný deň
    Marta♥

    OdpovědětVymazat
  7. Moje milá..... šiješ patchwork,barvíš, vyšíváš, háčkuješ a teď i tkáš..... napadá mně ,že ještě nepaličkuješ????...a vše na vysoké úrovni !!!!! jsem z tebe paf!!!!!! ,.....pá, hezké dny

    OdpovědětVymazat
  8. Tak nějak mě v reakci na Janu Kubešovou napadá, že zcela nepochybně ve volném čase plácáš cihly, Pády moje milá. :) Skvělé, moc se mi to tkaní líbí. A už jsem málem začala ten stav vyhledávat, ale ne ne! Potřebuju se nasměrovat k tomu svému, ne zase odbočovat.
    Jsi moc šikovná a pilná, Jamalko.

    OdpovědětVymazat