pátek

2023 a loňské práce

Nový rok jsem začala posledními stehy na lemování této deky. Je to deka s příběhem, ale ten zatím vyprávět nebudu. Někdy příště. Poprvé jsem o dece psala TADY.

Prošití bylo od začátku dané, ale trochu jsem ho upravila. Prošila jsem jen v pruzích, namísto zamýšlených čtverců. Přes pruhy jsem prošívala kruhy. Kruhy uzavírají příběh. Nebo posílají naději. 

Výplň Jan L 120 g, zadní strana jednobarevné plátno. Velikost 146 x 188 cm, ručně našívaný dvojitý lem. Prošívala jsem na rámu a ručně. Samozřejmě pruhy šité strojem by bylo možné udělat i s kráčející patkou pod strojem. Toto vícevrstvé prošívání mě baví. Použila jsem je i na zákaznickou deku, kterou můžete dohledat v albu KLIK

Důležité: Nový rok přinesl i nové album mých prací. Odkaz je opět v levém sloupci a hned na prvním místě. Takže klik na misku - kočičku. Pokud se díváte na mobilu, přejděte, prosím, na verzi pro web a tam album najdete. Samozřejmě opět můžete album sledovat, aby Vám nic neuniklo a je to místo, kde jsou práce dříve než jinde.








Ještě něco z vánočních dárků. Dětská deka a čmuchací kobereček pro kocoura Sammyho.
Deka je vyplněna vatelínem Jan L 120 g, zadní strana flanel. Je to už moje třetí deka ušitá tímto způsobem a vždy jsem ji prošívala stejným vzorem a vždy na rámu. První byla z batik a druhou jsem šila loni a je v přehledu dek za rok 2022. Modul jsou čtverce 10, 20 a 30 cm. Skládám náhodně tak, aby to prostě vyšlo.
 

Čmuchací kobereček jsem dělala se silnější látky. Hexagon je ušitý na otočení a dokola je nažehlený pásek vlizelinu na zpevnění okrajů. Nechybí poutko na zavěšení. Kráčející patkou jsem našívala pruhy fleece.


Kromě háčkování je to zatím vše. Většinou jsou to tedy loňské práce, které jsem zatím neukázala. 
Plány na tento rok? Budu ráda, když mému blogu zachováte přízeň. Budu ráda, když se stanete pravidelnými čtenáři, nebo budete sledovat moje nové album. Nebo stránku na Facebooku, kde vždy upozorním na nový příspěvek. Pokud jste na Facebooku, tak budu ráda za hodnocení stránky a tím vlastně i tohoto blogu.
Z těch nejbližších plánů. Zvažuji uvolnit další motýly. Byl by to každý měsíc jeden. Chtěla bych je ale současně šít, takže až se dostanu k tiskárně. Takže pokud chcete šít na papír, tak určitě sledujte další příspěvky.
Přeji Vám do nového roku vše dobré. jamala

8 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za přání. Přeji ať se při zbytkování daří. Jana

      Vymazat
  2. Jani moc hezke. Tyhle deky miluju. A to prositi je super. Asi budu od Tebe opisovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc. Hlavou mi letí tolik možností takto prošívat. I bez rámu to vůbec není náročné. Jana

      Vymazat
  3. Lezarts

    Uplynulý rok jsi bohatě vyplnila, přeji Ti aby i ten nastávající rok 2023 byl také tak bohatý na tvorbu i zdraví!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za přání,.Zdravý a tvořivý rok i Tobě. Jana

      Vymazat
  4. Jani obe deky sú krásne, ale tá prvá mi doslova cinkla o srdiečko, krása ...♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, díky moc. Já jsem tenkrát vlastně začala pracovat na další, ale je to odložené. Tak snad se to toho pustím. Jana

      Vymazat