neděle

Taška, needle books a v hlavní roli ruční šití

 Tašku jsem dodělala snad jen díky Srazu patchworkářek. Původně to měla být taška letní, ale měla jsem buď moc práce, nebo se mi nechtělo být v dílně v domě. Základ tašky je ušitý ze vzorníků, které jsem dostala. Nechtěla jsem dělat vyloženě boro, ale prošila jsem ji velkými stehy. Tak nějak po svém. Modrý čtvereček byl plánovaný směrem blíže ke dnu, ale nevyšlo to, taška se najednou zúžila úplně opačným směrem, tak jsem to tak nechala. Na dodělání jsem zvolila zbytky z košile která tvoří dno tašky, popruh tašky byl pásek k šatům. Na podšívku jsem použila kapsy z další košile, starou sukni a zapínání je z jeansové bundy. Ano, není to praktické, ale chtěla jsem využít, co jsem měla a koneckonců zas tak špatně se to nezapíná, když si zvyknete. Kovové díly na tašce jsou ze staré tašky, kterou někdo vyhodil. Perlovky na prošívání od různých kamarádek. Díly jsem našívala na staré prostěradlo a žádnou další výztuhu taška nemá. Pouze ta podšívková část je v horní části dvojitá. V podšívce jsou kapsy, poutko s karabinou a poutko na  pověšení čehokoli. Přiznám se, že stále ještě tahám Vendulčin obojek, který měla z útulku a je připnutý právě na tom poutku.

Taška je tedy vytvořena z darů od kamarádek. Hanka - vzorníky, Peťa - perlovky, druhá Hanka - jeansové oblečení, třetí Hanka - prostěradla.



Maskuji napojení pruhu
Léga z košila posloužila jako poutka. Na jedné straně jsem ji prodloužila až ke dnu tak, aby  léga vynikla.
+


A ještě videa z šití. Používám dlaňový náprstek a díky tomu mohu látku na jehlu nabírat na látku způsobem, jaký na videu vidíte.

Dalším projektem jsou jehlové knížky. Needle books, které jsem vytvořila výhradně ručním šitím. Opět jsem vyráběla z darů od kamarádek. Flauše - Lenka, filc - Monika, bavlnky na výšivku - Jana, perlovky - Petra, knoflíky - Marcela, Pavla. Needle book jsou opravdu celé šité v ruce a vznikly proto, abych využila zbytky flaušů, které jsem dostala po jedné skvělé švadlence. Výšivka je takové trochu primitive, vedená všemi nitkami bavlnek mouliné a "desky" knížky jsou z dvojitého flauše spojeného obšívacím stehem (blanket stitch). 
Jehla se připíchne přes kousek plátna, které je popsané velikostí, případně účelem jehly (vyšívací, sashiko, aplikace a podobně) a takto vždy víte, jakou jehlu použít.
S jehelníčky jsem neskončila, budu pokračovat, zatím je na světě prvních pět a jsou už darované.





Určitě se mi ruční šití bude hodit i za kamna, je stále chladněji a chladněji. jamala

sobota

Kočičí deky

 V minulém příspěvku jsem Vás zvala na Sraz patchworkářek do Prostějova. Kdo se zúčastnil ví, že akce byla skvělá, vystavené deky krásné a inspirativní a  přijela jsem s krásnými dárky a materiálem ke tvoření. Pavli a Ludmilo, moc děkuji. A děkuji i za stromeček a krásný dárek od patchworkářek z Prostějova.

Jsem nesmírně ráda, že jsem se mohla zúčastnit. Strašně rychle to uteklo a moc mě potěšilo, že se tolik lidí přišlo podívat na šlapák a povídat si o quiltování na něm. Moc ráda jsem se s Vámi potkala a seznámila se se spoustou nových lidí. Díky, moc si toho vážím.

A protože jsem měla tu čest prošívat deky, které šily prostějovské patchworkářky z Vašich obrázků, tak zde přidávám i krátké video a odkaz na moje album, kde najdete právě tyto kočičičí deky, včetně některých návrhů.

Trochu technických parametrů. Deky mají něco přes metr na šířku a 1,40 na výšku. Jsou to deky televizní a zakrývají nohy. Ruce si mohou senioři zahřát v klokaní kapse, která je na dece a je podšitá měkkým fleece. V albu jsou v infu popisky čím jsem se inspirovala a jak jsem vyřešila prošití pod štuclem. Album najdete ZDE KLIK.
Kždá deka je prošítá jinak. Různé styl, různé bordury, celoplošné prošití, prošití do bloků. Prošívala jsem na rámu, ale i na stole.

NOVÉ TÉMA CHARITATIVNÍCH DEK jsou PTÁCI.

P.S. Jsem zcela oficiálně čestnou členkou spolku Prostějovských patchworkářek ♥

A ačkoli před akcí jsem tvrdila, že už je to poslední můj výjezd a už nikam žádný stroj netáhnu... tak kdo ví. jamala















P.S. Nemám žádnou fotku, nestíhala jsem, tak se omlouvám, nemůžu se o nic podělit. Tak přidávám fotku alespoň mého zázemí a stroje spolu s mou maličkostí. Autor fotografie: Elimon

Ještě jedna fotky, autora fotografie neznám.
Ještě velké poděkování mému manželovi, který mne se strojem dopravil na sraz i zpět a se vším mi pomohl.

neděle

Pozvánka

Příští týden se koná v Prostějově. Sraz patchworkářek KLIK pro info. 
My tam budeme spolu s Aničkou (šlapací Lada 77) quiltovat. Moc by mě potěšilo, když se zastavíte a přijdete si pobavit o quiltování (nejen o free motion quiltingu), patchworku a tak vůbec.
Přivezu pár sušenek, budou i nějaká vykrajovátka z obchůdku U dvou medvídků k zakoupení. 
Těším se na Vás. jamala