sobota

Skoro sváteční

Moje letošní vánoční šití se jaksi nekonalo. Mám na mysli hromadu vyšitých krajek a komínek různých prostírek na rozdávání. Dlouho přecházená a opakovaná nachlazení, nakonec horečky. A tak šlo všechno stranou. Do dílny jsem nemohla, ale jakmile mi trošku otrnulo, začalo se mi stýskat po jehle. V ložnici jsem si nechala starou Ladu. Není to žádná výstavní krasavice a má nějaké šrámy. Dlouho byla v jedné garáži a hrozila jí likvidace, pán ji nabídl za odvoz. Šije pomalounku, na rozdíl od Viktorky. Vlastně víc šlapu než ušiji. Ale mě to nevadí, zdobí naši ložnici a občas na ní něco sešívám, aby nezlenivěla.

Našla jsem si šití, které mi hned padlo do oka. a to na tomto blogu. Bločky se šijí coby mystery. V návodu je odkázáno na starší bločky v jiné barevnosti a od prvního bločku, listováním vpřed jde najít i výsledné dílko. Třeba teď bude jiné, uvidím. Jenom se mi bločky líbily, je to takové pomalé, pohodové šití. Takže pohodička už před vánocemi. Já mám některých bločků víc, tak, jak se mi zrovna chtělo. Třeba ještě stihnete jen tak některý ušít.  A že jsem nakonec stihla i to linecké a vanilkové rohlíčky.





Přeji krásné a pohodové svátky. Přeji Vám, ať je můžete strávit se svými blízkými a máte jen šťastné chvíle. Jana

4 komentáře:

  1. Jani, hezoučké šitíčko. Přeju krásné Vánoce a hodně šťastných dnů v roce 2015. Marie

    OdpovědětVymazat
  2. Jani ♥taky přeji krásné a pohodové vánoce ,hlavně klid v duši a odpočinek ..pokud jsi ještě nemocná ,tak přeji ,aby Ti už bylo lépe a uzdravila ses ,taky bych moc ráda poděkovala za všechnu tu krásu co tvoříš od srdce♥ a za návody o které se s námi vždy podělíš ..měj se moc krásně a do roku 2015 pevné zdraví a ostrou jehlu a ještě chci pochválit bločky jsou kouzelné ..pa pa měj se krásně Táňa

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherný šicí stroj, má své kouzlo...

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Jani, pohodové šitíčko. Tento krásný stroj na mě čeká u babičky... ;-) Jani měj se báječně, těším se na další tvoje prima návody a hlavně, ať se Ti všechny neduhy vyhýbají...! Veselé vykročení do nového roku! Dáša :-)

    OdpovědětVymazat