pondělí

Viktorka quiltí

... a krásně.
I přes moje tvrzení, že Viktorka quiltit neumí. Patku mám už delší dobu, ale nějak se nedařilo. Před nedávnem bylo potřeba stroj seřídit a po servisu jsem si na patku nevzpomněla. Až o víkendu najednou myšlenka - zkusím to.
Nebylo potřeba žádné zvláštní seřízení. Steh jsem dala na 0, použila jsem quiltovací podložku, protože Viktorka nemá ponorné podavače a malinko povolila napětí. Jinak nic zvláštního a výsledek byl krásný steh. Viktorka je stroj rychlý a můžu se víc rozmáchnout. Poprvé jsem vyzkoušela i větší pírka. Po dotazech na Facebooku ještě dodávám, že je to šité bez předkreslení a popravdě ani mě to nenapadlo.

  První pokus někdy pozdě večer, zatím trošku hrbatý
Tahle už jsou lepší
A ještě krátké video, že je to opravdu práce Viktorky.
Ještě jedno quiltění a ukázka co ještě "umím". Zadní strana polštáře a nechtěná ozdoba. Nakonec, klidně by tak mohlo být... Opět šité volně, jen jsem si zhruba naznačila, kam se s kytkou na borduře musím trefit.
Už jsem dokončila deku pro Aničku (projekt 206) a tady je malá ukázka beruškové zadní strany s logy.
Krásné dny přeji. Jana

10 komentářů:

  1. Naprosto nádherné quiltování, gratuluji k šikovným ručičkám. Vidím, co všechno se dá udělat a jak krásně to vypadá. Díky za krásné pokoukání, často chodím nahlížet a číst.
    Všechny výrobky jsou moc krásné.
    Zdravím, Jaruš

    OdpovědětVymazat
  2. \wow, quiltování bravurní!!! Taky bych to tak chtěla umět:-) Budu muset pořádně trénovat, ať aspoň ty moje meandry za něco stojí:-) Tohle je luxus!!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Jani, to je pokoukáníčko! :-) Obdivuji, šlapat a ještě quiltovat. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. wow, to je ale nádhera, to ja sa bojím pustiť len do začiatočného quiltovania, radšej prešijem deku len v rovných pásoch.........ale toto vedieť, to sa nikdy nenaučím

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji moc.
    Netřeba se bát, já quiltování vlastně nic nevím. Mně to vůbec nešlo, když jsem se snažila o quiltovací vzory. Až když jsem dostala do ruky knížku o zentagle, napadlo mě, že by šly quiltovat místo kreslení. Brala jsem to jen jako relaxaci místo tužky jehlou, ne že bych chtěla quiltovat. Zkoušela jsem každý stroj, co jsem doma našla a jen tak. Třaba i tohle: https://lh3.googleusercontent.com/-UvTS1Ae_emY/U015JY8hwdI/AAAAAAAANBU/jn41jAzZQHQ/s912/P4140006www.jpg
    A najednou mi to šlo líp. Takže asi se nebát a nemyslet na to. Ať se daří Jana

    OdpovědětVymazat
  6. Jani, nádherné, nádherné!! A ty jsi tak šikovná! Úžasné!

    OdpovědětVymazat
  7. Jani,
    nejdřív musím pochválit, prostě nádhera :-)

    Chci se zeptat, proč při šití používáš rukavice?

    Děkuju a přeji mnoho spokojenosti při tvorbě.

    Jana

    OdpovědětVymazat
  8. Jani, rukavice používám při quiltování, ne při šití. Existují i speciální quiltovací, ale tyto pracovní mi vyhovují. Rukavice přilne k látce lépe než ruka a látkou se dá jednodušeji pohybovat. Jsou i jiné možnosti, někdo to dá i bez rukavic, malé kousky samozřejmě nejsou problém bez nich. Rukavice ale používám i při prošívání deky rovně, mnohem líp se s ní manipuluje. Pěkný den. Jana

    OdpovědětVymazat