sobota

Pro Toníčka podruhé

Psala jsem o ní v minulém příspěvku. Deku jsem ve čtvrtek poslala a než dorazí k majiteli, musím se s vámi podělit o radost, jaké to je, když v tom jeden není sám a má někoho, kdo mu pomůže. Samozřejmě naše Sára i Vendulka pilně pomáhaly. Ale tentokrát jsem měla velkého pomocníka a rádce a nebyl jím nikdo jiný než Paní Quilterka Monika Kolejová.
Ukázala jsem jí výsledek svého pachtění - top deky pro Toníčka a vůbec jsem si netroufla konzultovat nějaké prošívání. A ona hned když deku viděla, poradila!
Prošij to do vlnek od kraje ke kraji, i přes borduru.
Cože? Nikdy jsem nešila přes obrázky.
Musíš, pěkně přes obrázky.
Smířila jsem se s faktem, že budu šít přes obrázky a ráno na mne na Faceboku vypadl další návrh od Moniky: Nebo takhle - obrázek bublin.
JO, takhle to budu šít.
Nedovede si představit, jak jsem se bála ukázat jí, co mastím. Začala jsem v sobotu ráno a v 11 hodin: Ukaž mi to, prosím. S malou dušičkou jsme ukázala, jak jsem pokročila. Jupí, já byla pochválena.
Posunula jsem se o velký kus v tom prošívacím světě. DĚKUJI.

Program k vyšívacímu modulu k Bernině Sára docela dobře ovládá.
 Zkouším vzor. Vyšívala jsem i prošívala na stroji Bernina Aurora.
 Uf! a na ostro.
 Bublinky
 Zadní strana.

 A takhle vznikal polštářek pro Josífka, Toníčkova brášku. Byly dvě varianty.


Krásný podzim přeji. Jana

4 komentáře:

  1. Jeee ty podmorsky bublinky jsou krasny. Ja bych se svoji sikovnosti deku asi znicila mas muj obdiv. Jak se sije na Bernine. Uz jsem na ni koukala ale ta cena... kvalita no.Hezky vecer Radana

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji moc. Bernina je dobrý stroj. Já mám 440 Auroru, která se už nevyrábí a má kyvný chapač. Nemá sice horní podávání, ale nedám na ni dopustit. Jedinou nevýhodou je malý prostor od jehly. Hodně drahá na nich je BSR patka na quiltování, ale já ji stejně nepoužívám. Na druhou stranu, já všechno sešívám na šlapacích strojích, často i quiltuju, ale deku si netroufnu ušlapat.

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné prošití a moc se k mořské dece hodí. Já bych si tedy taky netroufla prošívat přes výšivku, ale výsledek je super. Určitě udělá radost.

    OdpovědětVymazat
  4. Ja też z resztek wycinam kwadraty i przyklejam na flizelinę , przyprasowuję, przeszywam i szyję z nich kosmetyczki. To świetny sposób na wykorzystanie resztek Poduszka wyszła Ci rewelacyjnie.

    OdpovědětVymazat



Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.