pondělí

Uzrálo

Uzrálo jedno prostírání, které jsem slíbila a nějak mi nešlo. Mělo být ke košíku. Ten jsem si ani nevyfotila samostatně a tak pro představu je to jeden z TÉTO hromádky.



Jedna fotka z procesu šití
Celé prostírání bylo ušito na stroji Mundlos Original Victoria (Dobroš). Velikost prostíání 33 x 40 cm.

Už jsem tady psala, že se učím prošívat na rámu. Zjistila jsem, že je jakési povědomí, že rám všechno spasí a quiltování půjde samo. Takže tak to určitě není. Samotné vedení stroje je jiné, než látku točit pod strojem. Pro mne trošku problém, nedržet látku v ruce, nemít to pod kontrolou. Na prošitou část není vidět a stroj dosáhne jen na malou část deky, a ten prostor se namotáváním  deky zmenšuje. Tedy pokud nemáte long rameno. Vzor se musí umět vytvářet všemi směry. Musím se přiznat, že po první dece, která byla navíc s obrázky, takže na rám dost problémová, jsem Chrudoše chtěla rozmontovat a dál točit dekou pod strojem. Nakonec jsem to nevzdala a učím se. Pár fotek mých pokusů. Další moje pokusy TADY.
A jedna zkouška vzoru, tentokrát quiltováno pod strojem. Vzor vznikl náhodou, když jsem si čmárala péra do kruhu. Jakési jing-jang pérování.
 Krásné jaro přeji. Jana

1 komentář:

  1. to není možný, já ty kolečka ani nenamaluju rukou a ty to mastíš strojem. Klobouk dolů ♥

    OdpovědětVymazat



Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.