neděle

Zásobník na plastové sáčky (igelitky)

 kanafasové odstřižky po-kolikáté???

V obchodech sice plastové tašky odmítám, přece u nás doma nějaké vyskytují. Abych je ještě upotřebila ukládám do zásobníku.
S tímto nápadem přišla kdysi dávno moje známá, která jej viděla v zahraničí a podle jejího ústního popisu jsem jej před lety šila. Ten svůj první jsem neměla dost vyztužený a tak držel tvar, jen když byl plný. Našla jsem na netu těchto kapsářů spoustu, ale já jsem tento nakonec šila tak jak mi to vycházelo.
Zásobník se vrchem plní a v dolní části se sáčky vytahují.


Postup nafotím až příště a tak alespoň stručný popis:
základ tvoří čtverce vel. 8,5 cm sešité do obdélníku 6 ks na šířku válce a 5 ks na výšku. Vyztužila jsem termolínem 180. Sešila jsem do tvaru válce. Na horní obou koncích jsem lemovala paspulkou vyztuženou tužší šňůrkou (knot) pro udržení tvaru. Našívala jsem zipovou patkou s jehlou posunutou do kraje.
Pak jsem přišila nahoře i dole pruhy široké 12 cm přeložené na polovinu na kterých jsem v kraji odšila tunýlek. V dolní části je navlečená guma. Nahoře jsou v tunýlku dva otvory a provlékla jsem šňůrku. Tělo válce jsem vypodšívkovala.


Přeji pěkný den.

7 komentářů:

  1. Ahoj Jani, opět krása. Tahle barevná kombinace se mi moc líbí. Je sluníčková, plná optimismu. :-)Kam na ty odstřižky chodíš? Jani, ta šňůrka, to je kédr nebo jsi sama vyráběla? Měj se hezky, moc ráda k tobě nakukuji. Dáša - Daglarka.

    OdpovědětVymazat
  2. Odstřižky jsou z Decomania.cz. Šňůrka je knot zašitý do proužku jednobarevného kanafasu, nic jiného jsem neměla.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Jani♥ ty jsi jako kouzelník:-) pořád vytahuješ krásné nápady z rukávu ....jsem moc zvědavá co to bude příště :-))

    OdpovědětVymazat
  4. Świetne, jak zawsze. Bardzo praktyczna rzecz. I kolory pięknie dobrane.....

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to je fakt dobrý nápad. Navíc jsi to moc krásně ušila.....:-D

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj,tak to je moc dobrý nápad.s dovolením postup okouknu a pořídím něco podobného.Ahoj,hezký večer libuše

    OdpovědětVymazat