neděle

Vláčkový

Díky diskusi na dámě jsem objevila stránky s různými druhy abecedy, kde je každý den ke stažení jedno písmenko. Stačí tedy pilně každý den skoro měsíc stahovat. Pak po tři víkendová dopoledne vyšívat a mám základ deky. Abeceda měla jen 27 obrázků a tak jsem doplnila sluníčkem a na poslední vagonky jsem "naložila" pastelky a housenku.
Jednotlivé bloky jsem obšila proužkovanou látkou a pak obskládala barevnými proužky. Dvě strany barvy teplé, naproti barvy studené. Pak jsem raději všechno zajistila špendlíky. Nudící se kočka číhala celou dobu na žehlícím prkně, připravená do naskládaných dílků skočit. Špendlení se ukázalo  praktickým při sešívání.
 A hotová deka, která by měla pomáhat k výuce abecedy a taky barev:

Popis
bloky 10 x 10 cm, obšité do výsledné velikosti 20 x 20cm. Uvnitř je bavlněně rouno. Krásný materiál vedle kterého umělotina neměla šanci. Prošívání melírovanými nitěmi zjemnilo modrý lem, který k dece působil příliš tvrdě. Prošila jsem jen jednoduchý vzor, aby okraj nebyl příliš prkenný.

Tipy a odkazy:
Lemovala jsem dvojitým proužkem. Nejdříve jsem lem našila a pak teprve odřízla přebytečnou látku  a vatelín. Nakreslila jsem si čáru v místě odstřižení a pak proužek jen přikládala. Přebytečnou látku jsem až po přišití odřízla podle pravítka. Složila obvyklým způsobe a přišívám ručně nebo na stoji.









A ještě pár detailů:














Přeji pěkný den

8 komentářů:

  1. Ta je krásná, moc se ti povedla:)

    OdpovědětVymazat
  2. To je krása, stejně jako vše ostatní na blogu.

    OdpovědětVymazat
  3. kdo by to byl řekl,že s těch písmenek bude tak nádherná deka ?
    Krásně jsi to všechno dala dokupy ♥

    OdpovědětVymazat
  4. A...A Jamala opět zase
    B...Blog má skvělý v zimním čase
    C...Celou deku ušila
    D...Družky své překvapila

    V...Velmi mile, moc se Ti povedla!
    P...Pa Hana

    OdpovědětVymazat
  5. Jenda miluje písmenka a deky..tohle je skvostné a náádherné spojení.

    OdpovědětVymazat



Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.