sobota

Obrázky pro Agátku

Nedávno jsem psala o dvou dekách a zatím jsem představila jen tatínkovu novinovou. Tu zelenoranžovou  jsem sice začala jako první, ale potřebovala trochu uležet.

Přihlásila jsem se k sestavení další Deky za lásky, tentokrát pro Agátku. Tady jsou její obrázky.
Zelenooranžové kombinace je daná a musím se přiznat, že jsem se jí trochu obávala.
Nechtěla jsem kombinovat malé dílky a první návrh tedy byl: snowboll v oranžovém provedení. Dělicí čtverečky zelené s beruškou a zelená bordura s látkou s beruškami a je vymalováno.
Nebylo vymalováno - králík má velké uši.

Co dát obrázkům jejich prostor podle velikosti a doplnit ve stylu country quiltů.  Ztroskotalo to na barevnosti, nějak se mi to nezdálo na takovou kombinaci.

Třetím návrhem byly nějaké domečky nebo budky na borduru, ale to se k obrázkům zase moc nehodilo a velikostně mi to také moc nevycházelo.

Zvítězila čtvrtá varianta, která má zachované něco z prvního i třetího návrhu. Jen ty obrázky jsem nakonec udělala stejné a tentokrát vůbec neobšívala. A to i přesto, že obrázky jsou snad velikostně nejvíce odlišné.

Psala jsem, že deka bude z proužků:

A kdo by ještě netušil jaký vzor jsem zvolila, tak zrovna včera jsem potkala další ebook volně ke stažení. Je to nápověda i inspirace na šití, třeba než já svoji deku dokončím a to bude ještě chvilku trvat.

Ať se vám šití daří. Jana

14 komentářů:

  1. Obdivuju každého, kdo se do sestavování deky pustí. Já bych právě to ladění a vymyšlení nezvládla.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to se těším na výsledek. Látečky se mi moc líbí....hezky vybrané. Já bych se té barevné kombinace také nebála, protože je taková veselá. Jdu se juknout na ty stránky. Díky.

    PS: V mém blogu je soutěž, jestli se chceš zapojit, jukni tam. Dneska končí.

    OdpovědětVymazat
  3. Jani zavařila se mi hlava jenom to čtu. Takhle ti králík zavařil :D Budu se moc těšit co z toho nakonec bude, zelenooranžová není můj styl, takže velký obdiv

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já jenom, abys v tom nebyla s kombinací barev sama, víš?! J.

      Vymazat
  4. som veľmi zvedavá, čo z toho vylezie ... tež sa mi zakrútila hlava v polovici :) ale obrázky sú milé, pásiky fantasticky zladené, bude to isto pecka !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No pecka to jistě bude! Cha, cha ale jaká. No vždycky se můžu vymluvit na to svoje předsevzetí. J.

      Vymazat
  5. Ahoj Jani, moc tzě zdravím a těším se na deku! Ty na to jdeš tak správně, neopomeneš nic vzít v úvahu... Obrázky jsou moc hezké a ty je určitě krásně zakonponuješ do deky. A díky za inspiraci! Ale ta u tebe je stejně nejlepší!

    OdpovědětVymazat
  6. Jani, moc se těším na deku...Mám moc ráda zelenou i oranžovou barvu, takže si myslím, že deka bude famózní a udělá obrovitánskou radost!!

    OdpovědětVymazat
  7. Ty to dáš....a zase bude dokonalá,jako všechno Tvoje tvoření :)
    *Kvítko*

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné obrázky... a deka bude stejně krásná:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Hmm, obrázky jsou moc hezké a deka bude zcela určitě super.Hezký den liba

    OdpovědětVymazat
  10. no teda...už se těším co vykouzlíš :o)
    a díky za inspiraci
    ať se dílo daří ♥

    OdpovědětVymazat
  11. Krásné obrázky. Deka bude nádherná.

    OdpovědětVymazat
  12. Janinko, představovala jsem si ty nesourodé obrázky a vybrané barvy, oranžovou a zelenou, mimochodem moje oblíbené. Výsledek je skvělý a plný optimismu, nádhera, přední i zadní strana, nevím, co je hezčí. Držím palce Vám i Agátce. MM

    OdpovědětVymazat