neděle

Proplétání, slípky a igelitky

Ty něco neumíš? No neumím, protože jsem to ještě nikdy nedělala. A tak jsem to zkusila. Do poznámek jsem sepsala kde jsem čerpala inspiraci a také střih a odkaz na ušití taštičky.
 
 
 
 
Na zelenou kabelku jsem neměla zip ve vhodné barvě, použila jsem černý s duhovou spirálou.

Trochu strojové výšivky. Slípky jste už mohli vidět na facebooku nebo na picasa v mojí galerii. Došila jsem ošatku a vše nafotila. Z redworkového projektu polštáře mi zůstala spousta šikméno proužku a ke slípkám se zaoblené rožky hodí.
 
 
 

A ještě jedny slípky. Budou zavěšené v pruhu s budou zdobit kuchyň na chaloupce. 
V jednom komentáři byl dotaz na rožky. Nevím, jestli jsem odpověděla správně. Do poznámek jsem sepsala, jak dělám rohy při prostírkách šitých na obrácení.
Zásobník na igelitky jsem šila po dlouhé době. Stručný návod.

Ještě jsem řešila dotaz na zakladač proužků. Něco k tomuto je opět zapsané v poznámkách. Já používám nejčastěji zakladač na proužek 3,6 mm a zažehluju proužky na poutka a šňůrky na pytlíky.
Krásné dny Jana

14 komentářů:

  1. Jani, zase pěkná práce. U Tebe to ani jinak není. Slepičky jsou super. M.

    OdpovědětVymazat
  2. Jak tak na to koukám, zase přemýšlím, že bych potřebovala třeba zrovna zásobník na igelitky:-) Vypadá to efektně, asi až budu mít čas, pustím se do něj.
    Ten vzor na kapsičkách je moc krásný, takové taštičky šije moje kolegyňka z práce a já ji vždycky obdivovala, jak je má krásné a precizně vypracované. Přesně jako ty.Takže jdu kouknout do poznámek, abych se taky něco přiučila:-)))

    OdpovědětVymazat
  3. veľmi sa mi páči tá taštička dúhovo prešívaná a aj tie skiepočky ... slípky :) ... sú rozkošné !!! krásna práca, Jani !!!

    OdpovědětVymazat
  4. Moc se mi líbí to prostírání:-))

    OdpovědětVymazat
  5. Jani,tuze pěkné šitíčko......prostírání se mi líbí moc:-)
    Hezký týden,Jitka

    OdpovědětVymazat
  6. Mně se líbí úplně všechno.A moc děkuji za poznámky.Zdena

    OdpovědětVymazat
  7. nemůžu si pomoci a musím zase napsat! - je to NÁDHERA !!! VŠECHNO!!!! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Jani ♥taštičky jsou moc pěkné ,tuto techniku jsem zkoušela na polštářku a tak se fakt taky divím ,že taková šikula jako jsi Ty ji ještě nezkoušela ,,tomu se fakt jen těžko věří ....prostírání a košíček mi úplně vyrazil dech ,ty látky a výšívka se pro sebe zrodily ..a ostatní šitíčko je taky úžasné !!!!! jsi prostě jednička ....

    OdpovědětVymazat
  9. Krásná práce, ty taštičky se mi líbí hodně moc.

    OdpovědětVymazat
  10. Opět vše moc krásné a díky za inspiraci. To proplétání jsem taky neznala a nalákalo mě to.

    OdpovědětVymazat
  11. Všechno je krásné. Můj šálek kávy jsou však ty slepice :-) prostírání i závěs na chaloupku :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Jé Jani, to proplétání děláme s dětmi, ale s papírem. Nenapadlo by mě, že to jde i s látkou. Taštičky jsou nádherné. :-) Ale dnes u mě vede slepičí set. ;-) Ten je opravdu kouzelný. A ty veselé obrázky, ty už jsou vyloženě jarní. Krásné. Zásobník na igelitky by se mi taky moc hodil, už bych ho měla konečně podle tebe vytvořit. Jani, moc díky za poznámky, návody. Měj se hezky. :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Jani ,ako vzdy skvosty! tie tasticky ma dostali su famoooozne, slepicky na tie sa chodim divat na picaso ,su krasne vesele nadherna praca ..... obaly na sacky svkela vec a krasne vytvorene.... Jani co dodat???,,,znova kopec inspiracii ,za ktore dakujem ! prajem krasny dnik, slniecko v dusi a usmev na perach :) ...davam 1***
    M,

    OdpovědětVymazat