pondělí

S Viktorkou

Ušij nám nové trenýrky. Strášně se mi chtělo! Pojala jsem to jako víkend s Viktorkou venku na zápraží a mně snad nakonec i začalo bavit . Viktorku (Mundlos Original Victoria) už možná znáte z předchozích příspěvků a já ji stejně ještě jednou představím.

Viktorka je šlapací, žádný přidaný motorek. Entluje, takže umí i vyšívat dírky. Hodně jsem váhala, jestli ji koupit. Celá byla polepená mramorovou samolepicí tapetou. Tím její zápory končily. Viktorka má všechno originální příslušenství, včetně řasící patky a návodu. A hlavně pěkně šije.
Možná už znáte i můj pracovní kout, kde je Viktorka doma. A takhle jí to sluší venku.
A jak se na Viktorce vlastně šije? Video s Viktorkou tady (o zdařilý zvukový doprovod se zasloužila i Vendulka) a tady. Prý nech tam i ten konec, tak to tam je.
Na vysvětlenou. Ta páčka na těle stroje vpravo je regulace délky stehu a poloha nahoru je pro šití zpět. A ještě proč ten malý kousek látky, který si tam přišívám. Jednak šetří nitě a hlavně se nitě při každém začátku nemusí přidržovat a dole se nazacuckují, je to tak i rychlejší.
Nemám gumu, tak jen na ukázku. Leni, patchwork jsem do nich opravdu nezamontovala. 
Jak se mi v tom oblečení zalíbilo, ušila jsem letní kalhoty pro syna.
Střih si značím rádlem přes kopírák. Linie, které potřebuji vidět z líce vyznačím kličkováním. Kdo neví, tak návod jsem našla tady. Já používám stehovku navlečenou dvojitě, kličky v látce lépe drží a kličku dělám jen v každém druhém stehu.


Nakonec jsme ušily ještě nákupku. Návod je tady.

Protože jsem toho už napsala hodně, tak už jenom obrázky. Pokusy háčkem a jehlicemi.
 
 
Krásné horké dny Jana

10 komentářů:

  1. Janičko, Ty si ďábel!!!!!!!!!!!!!! Viktorka je super a je to všechno moc pěkné a ty háčkované čtverečky jsou překrásné!!! Kraťasy super, ale příště nám vyfoť modela celého ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. No jo, ale to by jsi pak ne neviděla tak pěkně ty kalhoty. A sehnat kvalitního modela, ochotného spolupracovat... tak to větší dřina, než ušít ty kalhoty. J.

      Vymazat
  2. Čekala jsem p.M v trenýrkách.....škoda :). Ovšem švadlenka jsi neskutečně šikovná a né jen švadlenka,ale i háčkovanda,pletařka. U videa jsem se pobavila a po dlouhé době Tě zase viděla.
    *Kvítko*

    OdpovědětVymazat
  3. si ma dostala hneď prvou vetou :):):) ešte za socíku si môj otec pravidelne šil tie klasické, spodné trenírky :):):) ale nemal na to takú kočku - kamošku Viktorku :) ... paráda Jani!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Jani vidím, že vidíš i za mramorové tapety, to bych asi nevydýchala, představit si ten stroj bez toho a doufat, že to dostanu dolů.
    Ty videa jsou dokonalý

    OdpovědětVymazat
  5. Jani, Ty si pilna ako vcelicka a Viktorka je super pomocnik svedci Vam to spolu :) krasny dnik posielam objaticko :)
    M.

    OdpovědětVymazat
  6. Janinko ahojky ..super !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! já už bych asi neušlápla ani steh, moje babička měla přesně tento stroj ,takže rošťandu znám :-) hlavně jsem moc ráda ,že jsem Tě poznala i na živo, jen kdybys tak rychle nekřičela ukonči!! ..protože v tuto chvíly to bylo pro mě nejzajímavější:-DDDDD kalhoty jsou moc vydařené ,čtverečky nádherné !!Ty snad háčkuješ i o přestávce v praci :-DD?? nákupka je moc pěkná!!!! mám ráda tento Tvůj postup ..je super..děkuji a

    OdpovědětVymazat
  7. ještě tam mělo být krásné šicí i nešicí dny ♥Táńa

    OdpovědětVymazat
  8. Všem moc děkuju. Táni, hlavní hvězda je Viktorka, nikoliv já. Už jsem to psala na facebook. Každý prý se má natočit na video, aby věděl jak ho vidí ostatní. Nó, vůbec vám ten pohled nezávidím. ♥ Jana

    OdpovědětVymazat
  9. Jamalko, bůhvíproč mi odkazy na Tvé nové články padaly do "promo akcí", kam prakticky nekoukám. Kdybych náhodně neobjevila jeden odkaz v mobilu, tak bych si neužila ani krásného bručení stroje, které mi připomnělo milovanou babičku, ani bych Tě neviděla. A to by byla škoda. :-) Stroj super, gatě super, Jamala super. :-)

    OdpovědětVymazat