úterý

Háčkování XL

Je to už hodně let. kdy jsem naposledy háčkovala z látek. Možná pamatujete prošívané župany, často poněkud tuhého provedení. Jezdila jsem s babičkou do Podivína, už nevím, patrně se tam tyhle župany šily. Odřezané okraje proševu se daly za nějaký peníz odkoupit a ty jsme pak stříhaly proužky a háčkovaly koberečky, tašky, papuče.
Nyní jsem si pořídila Moravské špagáty. Modré barvy byly jen ve druhé jakosti, ale konečný výsledek je dobrý. Kobereček vyšel na pár korun a spotřebovala jsem 4 klubka. Vyšel ještě malý košíček a zůstalo mi od každé barvy tak metr. Kobereček má průměr asi 95 cm.

A ještě šitá drobnost - obal na knihu. Mají to být hřbety knih...
Krásné dny Jana

13 komentářů:

  1. Jani, kobereček je super :-) A kde se dají sehnat moravské špagáty?
    Obal na knížku je taky moc pěkný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moravské špagáty jsem viděla ve dvou obchodech a možná jich je víc. Já jsem kupovala v Olomouci u mojegalanterka.cz J.

      Vymazat
    2. Já jsem pak koukla na net a vyvalilo to na mě pár obchodů :-) Díky.

      Vymazat
  2. Juuu ten koberček je proste IN...milujem taketo háčkovanie, skutočne krásna pracička. Ja si už pripravujem na zimu špagatiky z natrihanych látok. A keď ich bude už akurát začínam :-) Pozdravujem a prajem krásne dni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju. Taky už jsem probírala látky doma, zatím jsem se do stříhání nepustila. Stříhání bude mnohem delší než háčkování... Pozdravy Jana

      Vymazat
  3. Jani perfektný koberček ! A krásne, príjemné farby !

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné věcičky jsi vytvořila. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Jani, kobereček je pěkný a obal je luxusní! Já jsem právě včera vytvořila svůj první obal na knížku a ještě mám rozdělaný jeden - v sobotu je budeme šít na klubíku, tak trénuju :-))) A přeju krásné babí léto! lenkatrun

    OdpovědětVymazat
  6. Moc, moc se mi líbí kobereček. Už jsem se i snažila s něčím podobným začít. Ale když mi z toho vždycky vyleze nějaký divný tvar. Moc obdivuji, Jani, Tvou šikovnost.

    OdpovědětVymazat
  7. Jani, kobereček se ti moc povedl. Má krásné barvičky.
    Hezký večer Anny

    OdpovědětVymazat