neděle

4, 5, 7, 9 patch

Malá lapálie se strojem mne donutila vyslovit památnou větu - No tak budu šít ručně.  Ale nešla jsem tak daleko abych i ručně sešívala, ale jen prošívala, přišívala lemování a ručně jsem ještě potrápila knoflíkovou dírku. Takže trochu klasického patchworku a opět mne to moc bavilo.

První blok jsem si našla při svém dovolenkovém virtuálním šití  na stránkách, na které odkazuji v minulém příspěvku.  Je to tento a vznikl tak první polštář se vzorem five patch, tedy blok rozdělený na pět dílků:

Jeden polštář se mi zdál málo a hledala jsem dál a to na stránkách prvních čísel časopisu Švadlenka. V malém seriálu, který popisuje klasické bloky, jsem si vybrala vzor na další polštář, tentokrát four patch - čtyřdílný blok:

A právě seriál časopisu Švadlenka mne dovedl na nápad přidat další dva polštáře a to z dalších klasických bloků. Takže opět podle tohoto časopisu sedmidílný blok - seven patch:

Nejvíc mi dal zabrat výběr bloku nine patch - devítidílného. Určila jsem si, že červený díl nesmí být trojúhelníkový a i použití tří barev můj výběr omezovalo. Nakonec jsem použila blok vytipovaný na stránkách Quiltivate:

 A všechny na lavičce:

Už u prvního polštáře jsem si namísto prošívání tvaru srdíček nakreslila jednoduchý vzor, který jsem si pak rozkreslila do ostatních polštářů. Snažila jsem se dodržet i uhlopříčné prošití červených čtverečků.

 Přeji pekný den.

11 komentářů:

  1. Jsou krásné, ty jsi kouzelnice:)

    OdpovědětVymazat
  2. Po dloouuuhééé době se hlásím a vidím, že u Tebe žádná změna. Pořád jsi šikulka šikovná. Ty polštářky jsou skvostné.....:-D

    OdpovědětVymazat
  3. Jani, panenky se mi opět protočily. I ručně jsi naprostý profesionál. Skvělé nápady, krásná barevná kombinace. Máš to za 1!
    Pa Hana :o)

    OdpovědětVymazat
  4. Jeden krajsi ako druhy, su prekrasne !
    mika

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji za komentík. Když budeš mít chvilku, koukni ke mně znovu. Sedla jsem a sepsala, co se s námi dělo těch pár měsíců. Když budeš chtít, můžeš si počíst....krásný den...:-D

    OdpovědětVymazat
  6. Všechny jsou krásné!! Jasný důkaz, že v jednoduchosti je krása ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Perfektní!! Jsou nádherné a Ty moc šikovná!

    OdpovědětVymazat