pátek

Háčkujeme květinové čtverce a jiné tvary - recenze



Kniha od Betty Barden vyšla v Metafoře v roce 2013.

Z předmluvy autorky:  Mojí oblíbenou květinou na zahradě je vždy ta, která bude již za jeden až dva týdny kvést; když jsem pracovala na této knize byl mým oblíbeným motivem vždy ten, který jsem nosila v mysli ještě předtím, než jsem ho vytvořila.

V první části knihy jsou všechny důležité rady týkající se materiálu, pomůcek, základy háčkování, spojování jednotlivých motivů, lemování. Kromě toho také rady k plánování projektu, barevného ladění a různé možnosti uspořádání motivů.
Seznam motivů předchází vlastním návodům a pro vaši představu je na horním obrázku.

Motivů je 75 a každý je opravdu jiný, ne jen barevné varianty. Kromě čtverců jsou v knize trojúhelníky, kosočtverce, šestiúhelníky a kruhy. Každý motiv má své jméno, takže vím, jakou kytku vyrábím. V popisu nechybí úroveň dovednosti, postup a zároveň i diagram vzoru. Převládá střední úroveň, taký jsem to zvládla i já. K tomu všemu tipy na uspořádání a kombinace vzorů.

Na závěr knihy jsou čtyři projekty. Přehoz ze šestiúhelníků Netýkavka, Peněženky v kovovém rámečku, úžasný polštář Sedmikráska a šál s růžemi z trojúhelníkového motivu. 

Je to moc stručné? Tak snad knihu představí i mé projekty, které podle ní vznikly. Na všechny výrobky jsem použila příze "co dům dal".

Když květiny, tak třeba šestiúhelník rotujíci jiřina. Mám dvě podkafíčka, která vznikla ze dvou malých klubíček po 25g (40m)
 
 

Vzor Korálová mřížka, motiv Květ hvězda a recyklace. Háčkovala jsem z příze Clipper barvené indigem. Prošívání ručně perlovkami (skvělý nápad jak si zničit ruce) a ke tvarování kabelky jsem použila knoflíky z košile.
 
 
 
 

Když tu zelenou nepoužiju teď, tak už nikdy! Vybrala jsem si filetový vzor čtyřlístek a je z toho nákupka.  Taška je vypodšívkovaná a ucha jsou zpevněná umělým semišem. 
 
 
Vzor - citace se svolením redakce:


Proč píšu o knize o háčkování, když na internetu je tolik návodů zdarma? Protože tahle kniha má krásné téma a motivy jsou navrženy tak, aby se daly vzájemně kombinovat. O tom zážitku listovat si v knize, o tom snad ani psát nemusím. Já jsem si tuhle oblíbila i přes ten složitý název.

Málem bych zapomněla. Jeden modrý nakonec. Jen tak - šestiúhelník chrpa.
 Krásné dny Jana

13 komentářů:

  1. Moc pěkné,jako vždycky, ale ta taška ze čtyřlístků je parádní,nemá chybu.

    OdpovědětVymazat
  2. nádhera, líbí se mi praktické využití motivků

    OdpovědětVymazat
  3. Jani, uchvátila mě příruční taštička z džínů s háčkovanými aplikacemi, krásně nakombinované, perfektně vypadá i prošití. Ta háčkovaná velká taška s uchy ze semiše, to je prostě bomba!

    OdpovědětVymazat
  4. Jani,nasbírat tolik čtyřlístků by asi trvalo dost dlouho...:-),to ty Tvé háčkované byly pohromadě při Tvé pilnosti o hodně rychleji:-)
    Nákupka v kombinaci se semišem....ta je super:-)
    Mám tyhle drobné háčkované motivy taky ráda....aplikace na tašku je hned.
    Hezký víkend,Jitka

    OdpovědětVymazat
  5. No pááni Jani, tak nejen šicí, ty jsi i háčkovací šikulka:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Jani máš jako vždy úžasné nápady na využití. Modrou riflovou už jsem chválila, no a ta čtyřlístková je jako vždy dotažená do nejmenších detailů - ty ucha tomu fakt dávají třešničku na dort. BOMBA ♥

    OdpovědětVymazat
  7. Jani, ty jsi kouzelnice! :-) Kniha mě zaujala, kouknu po ní, jestli je k dostání. Díky za tip. ;-) A protože je dnes v kalendáři Jana, přeji Ti spoustu dalších šikovných nápadů, ostrou jehlu , hbité brsty a hlavně HOOODNĚ ZDRAVÍ ! :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Opět nápaditá tvorba a skvělé vypracování. K svátku přeju vše nej. M.

    OdpovědětVymazat
  9. Jani to je vsetko priam excelentneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee a dodatocne aj ja prajem vsetko naj, naj.... cakaj postoveho panacka:), nieco som poslala pre radost :) ❤
    cmuk
    M.

    OdpovědětVymazat
  10. Jani jsem u Tebe na blogu po prvé a nemohu se odtrhnout ,co všechno může jeden člověk umět.To je nádhera,máš můj veliký

    obdiv ,určitě tu nejsem naposled.Janičko chci se zeptat jestli na požádání zašleš popis!!! aadíky za krásný zážitek. Luďka.

    soboroval@seznam.cz

    OdpovědětVymazat